Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 25 Aralık 2016

CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat tek partili dönemle gurur duyuyor muş..!!

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, şefinin kurduğu parlamenter düzeni sonuna kadar savunacakmış! Hangi parlamenter düzenden bahsediyor Başkan Canpolat? Tek partili parlamenter düzenden başka düzen mi vardı? Bu açıklamayı yaptığına göre demek ki CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat tek partili dönemle gurur duyuyor!

Ezanı Türkçeleştiren, Camilerde Kur’an-ı Kerim öğrenilmesini yasaklayan, Camileri ahıra çeviren veya satan, Adnan Menderes’in asılmasında parmağı olduğu iddia edilen, Dersim’de binlerce vatandaşımızın katledilmesinin emirini verdiği iddia edilen, Musul, Kerkük ve Egedeki 12 adaları keyfi verdiği iddia edilen İsmet İnönü, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği törenle Şişli’deki İnönü Parkı’nda anıldı. Törende konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, “Onun kurduğu parlamenter düzeni sonuna kadar savunacağımıza onun huzurunda bir kez daha söz veriyorum” dedi.

Ya, CHP İstanbul İl Başkanına biri çıkıp ta hangi parlamenter düzenden bahsediyorsun, büyüklerinin kurduğunu söylediğin karanlık yıllar tek partili dönem değil miydi? İstanbul İl Başkanı Canpolat, ya tarihten haberin olmadığı için çok cahilsin ya da o karanlık yılları sözüm ona şirin göstermek için tiyatro yapıyorsun!

“ONUN KURDUĞU PARLAMENTER DÜZENİ SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ”

Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan İl Başkanı Canpolat, “Ülkenin kurulmasında, Kuvayi Milliye mücadelesinde yedi düvele karşı savaşmış ve bu ülkenin dört tarafı işgal altındayken tam bağımsızlığı kurmuş ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurulmasında en önemli paylardan birisi sayın İsmet İnönü’nün olmuştur. İşte, şimdi yeniden İsmet Paşa’ya, yeniden Mustafa Kemal’e, yeniden Cumhuriyetçilere, yeniden Atatürkçülere, yeniden laiklikten yana olan, dağılmış, dağıtılmış, diz çöktürülmeye çalışılan ülkemizi yeniden ayağa kaldırıp Cumhuriyeti, demokrasiyi, laikliği ve onun kurduğu parlamenter düzeni sonuna kadar savunacağımıza onun huzurunda bir kez daha söz veriyor, ailesi başta olmak üzere, bütün sevenlerine ayrı ayrı saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Canpolat’ın konuşmasını yapmasının ardından anma töreni sona erdi.

selyus