Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 21 Şubat 2018

Ümraniye’de “Geçmişten Fısıldayan Yazmalar” sergisi

Moderatörlüğünü Ömer Faruk Dere’nin yaptığı, Sanatçı Neslihan Çelik’in katıldığı “Geçmişten Fısıldayan Yazmalar” isimli sergi Ümraniye Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde görücüye çıktı. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da sergiyi gezerek, yapılan çalışmaları yakından inceledi.

Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi bir sergi ve söyleşiye daha ev sahipliği yaptı. Yıl içinde hazırlamış olduğu zengin kültür-sanat ajandasıyla dikkat çeken Ümraniye Belediyesi, Ömer Faruk Dere’nin moderatörlüğünü yaptığı, Sanatçı Neslihan Çelik’in katıldığı “Geçmişten Fısıldayan Yazmalar” isimli sergiyi Ümraniyelilerle buluşturdu. Serginin açılışına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir ve bir çok sanatsever katıldı.

Moderatörlüğünü Ömer Faruk Dere’nin yaptığı programda Sanatçı Neslihan Çelik ile söyleşi yapıldı. Söyleşide Yazmacılık sanatının, elle çizilerek ya da kalıplarla basılarak uygulanan bir kumaş desenleme tekniği olduğundan bahsedildi. Geleneksek bir sanat olan yazmacılığın modern motiflerle süslenerek, günlük hayatın içerisinde yer almasını sağlayıp geleceğe köprü oluşturduğunun üzerinde duruldu. Daha sonra Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir’in teşekkür konuşmasının ardından “Geçmişten Fısıldayan Yazmalar” isimli serginin kurdelesi kesilerek açılışı gerçekleştirildi. Başkan Hasan Can da sergiyi gezerek, yapılan çalışmaları yakından inceledi.

 

“Geçmişten Fısıldayan Yazmalar” isimli sergi bir ay süresince Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

selyus