Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 18 Ocak 2016

Üsküdar’da Türk-Japon dostluğu

Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği “Türk Japon Dostluk Konseri”nde iki ülkenin geleneksel çalgıları eşliğinde müzik ziyafeti sunuldu.  Başkan Türkmen, “Üsküdar’da Türkiye’nin ve dünyanın pek çok şehrinden insanların yaşadığını belirterek, “Üsküdar bir kardeşlik, tahammül ve hoşgörü şehri” dedi.

Üsküdar Belediyesi, Nevmekan’da  “Türk Japon Dostluk için düzenlediği konsere yoğun katılım oldu. Mekanda iki ülkenin geleneksel çalgıları ile Üsküdarlılar müzik ziyafeti verildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Nevmekan’da gerçekleşen konser öncesinde yaptığı açıklamada, Üsküdar’da Türkiye’nin ve dünyanın pek çok şehrinden insanların yaşadığını belirterek, “Üsküdar bir kardeşlik, tahammül ve hoşgörü şehri” dedi.

Türkmen, zaman zaman değişik kültürlere hitap eden konserler düzenlediklerini ifade ederek, “Türk-Japon dostluğu adına ülkemizin önde gelen sanatçılarıyla bir dostluk konseri tertip ettik. Japon dostlarımız da bizi yalnız bırakmadılar. Başkonsolosumuz Norio Ehara’da da konseri dinlemeye gelerek onur ve şeref verdiler. Kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Japonya’nın Tokyo Shubiya Belediyesi ile Üsküdar Belediyesinin 2003’te “kardeş şehir” protokolü imzaladıkları hatırlatan Türkmen, “Biz Shibuya’ya gidiyoruz, Shibuya’dan dostlarımız buraya geliyorlar, böyle bir hukukumuz da var. Bu hukukun getirmiş olduğu heyecanla düzenlenen güzel bir sanat gecesi oldu” ifadelerini kullandı.

Türkmen, “kardeş şehir” protokolü kapsamında Altunizade’de bir ana caddeye Shibuya adının verildiğinden bahsederek, Japonların da Üsküdar’a deprem simülasyon aracı hediye ettiğini, bu araçla okullarda çocuklara uygulamalı deprem dersi verildiğini sözlerine ekledi.

“DOSTLUĞUMUZA DAİR ORGANİZASYONLARIN DEVAM ETMESİNİ DİLİYORUM”

Konsere izleyici olarak katılan Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara da, konserden etkilendiğini ifade ederek, “Japon ve Türk enstrümanının birlikteliği çok güzel bir armoni oluşturdu” yorumunu yaptı.

selyus