Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 12 Eylül 2014

Üsküdar’da kültür ve sanatla

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sosyal medya üzerinden başlatılan‘Sorularınızı Cevaplıyorum” etkinliği kapsamında bu hafta Üsküdarlıların “Kül

Üsküdar’da kültür ve sanatla dolu günler devam edecek

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sosyal medya üzerinden başlatılan’Sorularınızı Cevaplıyorum” etkinliği kapsamında bu hafta Üsküdarlıların “Kültür ve Sanat” sorularına cevap verdi.

’Kültür ve Sanat” etkinlikleriyle ilgili sorulara cevap vermek için kamera karşısına geçen Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, gelen önerilere “Üsküdarlıların, kültür ve sanat alanında Üsküdar’a yakışır beklentiler içerisinde olması çok sevindirici” şeklinde değerlendirdi.

Kültür sezonu Ekim ayında daha kapsamlı geçecek

Ekim ayı ile birlikte, bu sene kültür etkinliklerinin, dolu dolu olduğu müjdesini veren Başkan Türkmen, “Sempozyumlar, seminerler, konserler, konferanslar ile Ekim ayına güzel bir kültür sezonuyla başlamış olacağız. Hatta bazı mahallelerimizde yer alan hemşehri derneklerimizle etkinlikler yapacağız. O yörenin halkının benimseyeceği, onların ilgi alanı konularında etkinlikler düzenleyeceğiz. Cıvıl cıvıl, dolu dolu, eğitim, folklor ve kültür günleri Üsküdarlıları bekliyor” diye konuştu.

Türkmen konuşmasına şöyle devam etti; “Geçmişi kadim bir şehir Üsküdar’ın, markasına yakışır işler yapmak istiyoruz. Yeni dönemde Üsküdar’a yakışır çalışmalar başlattık. Sanatkarların katılacağı “7tepe7sanat” yarışmasını başlattık ve devam ediyor. Geçen hafta, tüm İstanbullularla birlikte, 99 yıl sonra Surre Alayı’nı uğurladık. Kutsal topraklara giden yol güzergâhı Üsküdar’dan başlardı. Surre-i Hümayun, Osmanlı “nın önemli bir geleneğiydi. Görkemli bir şekilde, dualarla Hacı adaylarımızı uğurladık. Çok olumlu tepkiler aldık.

Amacımız; Hem geçmişimize sahip çıkmak ve o zenginliği yaşamak hem de Üsküdar’ın geleceği gençlerini, donanımlı, kültürünü tarihini bilen bir şekilde yetiştirmek.
Hedefimiz; Kültür ve tarih şehri, sanat şehri Üsküdar’ımızın marka değerini, zengin tarihi değerini daha da üst seviyelere taşımaktır.”

26. katibim şenliği daha farklı olacak

19-20-21 Eylül 2014 tarihlerinde 26. Katibim Kültür ve Sanat Festivali’nin başladığını da hatırlatan Başkan Türkmen, önümüzdeki aylardaki kültürel etkinlikleri ise “Katibim Festivali, yıllardır süre gelen, Üsküdar’ın bir geleneğidir. Bu geleneği, bu sene daha kültür-sanat ağırlıklı, daha anlaşılır, özellikle gençlerimizin, çocuklarımızın hayatlarına iz bırakacak faaliyetlerle doldurduk.

Kasım ayında, Uluslararası ölçekte bir Üsküdar sempozyumunu daha gerçekleştiriyoruz. Uluslararası üniversitelerden uzman hocaların katılacağı bir sempozyum olacak” şeklinde sıraladı.
Üsküdarlıları, Katibim Festivali ve Üsküdar Sempozyumuna davet eden Başkan Türkmen “Bu şenlikleri, sivil toplum kuruluşlarıyla, öğrencilerimizle ve kamu kurumlarıyla birlikte organize ediyoruz. Dolu dolu bir sanat takvimi Üsküdarlıları bekliyor. Bir tarih ve kültür şehri Üsküdar’ımızda, birlikte, sağlık, başarı ve mutlu günlere imza atmamızı temenni ediyorum” dedi.

Etiketler:

İlginizi çekebilir

BİR KARA DELİK VAR KAFAMDA

BİR KARA DELİK VAR KAFAMDA

selyus