Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 20 Mayıs 2015

Üsküdarlı hanımlardan özel eserler

Üsküdar Belediyesi sosyal belediyecilik kapsamında hizmet veren sanat kursları yılsonu kapanış programı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin eşi Fatma Güllüce’nin katılımıyla gerçekleşti.

Üsküdar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Bulgurlu Semt Konağı, Altunizade Kültür Merkezi, Balaban Tekkesi ve Hacı Selimağa Yazma Eserler Kütüphanesi’nde 8 aylık 18 ayrı branşta kurslardan faydalanan öğrencilerin el sanatlarına dair yapmış oldukları eserler Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde sergilendi.

Balaban Tekkesi ile Üsküdar Belediyesi’ne bağlı semt konakları ve kültür merkezlerinde 18 ayrı branşta ev hanımlarına yönelik verilen el sanatları kursları yıl boyunca devam etmişti.

Kursiyerlerin yıl boyunca emek vererek ortaya koydukları eserlerin sergilendiği fuaye alanında keman dinletisi eşliğinde gerçekleşen sergi açılışında kursiyerleri gönülden tebrik ederek duygularını dile getiren Fatma Güllüce, kadınların emek vererek bu eserleri sunmaları olağan üstü bir başarının simgesi olduğunu dile getirdi.

Hanım sultanlar şehri Üsküdar’ın Hanım sultanlarının el emeği göz nuru eserlerini tek tek ziyaret ederek kursiyerlerle kısa sohbetler gerçekleştiren Başkan Türkmen ve Fatma Güllüce katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler. Sergi heyecanları gözlerinden okunan kursiyer bayanlar da özel olarak hazırladıkları hediyeleri Başkan Hilmi Türkmen’e, Fatma Güllüce Hanımefendi’ye ve yanlarındaki heyete takdim ettiler.

Kursiyerlerin aileleri ve arkadaşları başta olmak üzere yoğun ilgi ve katılımın gözlendiği program, sergi açılışının ardından katılımcılara sertifika takdimi ile devam etti.

Bütün Üsküdarlıları, bütün İstanbulluları bu sergiyi görmeye davet eden Başkan Türkmen, zarafet ve sanat şehri Üsküdar’ın hanım sultanlarının yine hanımlıklarını gösterdiğini ifade etti.

İstanbul’da belediyeciliğin 1994 yılından öncesine göre her anlamda mesafe kat ettiğine değinerek özellikle kültür ve sanat adına çeşitli aşamalardan geçerek bambaşka bir çehreye büründüğünü hatırlatan Başkan Türkmen, “Bu projeler kültür sanat projeleri olmalarının yanı sıra aynı zamanda sosyal projelerdir. Özellikle ev hanımlarının evlerinde her gün aynı monotonlukta yaşamaktan uzaklaşarak kendilerine sosyal aktivite anlamında bir çözüm olmakla birlikte bir sosyal rehabilite aracıdır. ” dedi.

Üsküdarlı hanımlara yönelik eğitim veren kursların aile içi saadete ve toplumdaki muhabbet ortamının oluşmasına katkı sağladığını ifade eden Türkmen, “Bu sosyal projeler bundan sonra ardı arkası kesilmeden devam edecektir. Burada 18 ayrı branşta 750’ye yakın kursiyerimizin yılsonu sergisini gezdik. Ne kadar mütevazı bir çalışma nerelere kadar gelmiş. Üsküdar’da kültür adına, sanat adına, sosyal belediyecilik adına, alt yapı-üst yapı adına güzel projeler ortaya çıkıyor. Bu çalışmalarımızın hız kesmeden devam edeceğini belirterek, emeği geçen tüm kursiyerlerimizin ellerine gönüllerine sağlık diyorum. Tesislerimizi yapmaya devam ediyoruz, buralar siz Üsküdarlılar için ücretsiz hizmet veren yerler ve sizin evleriniz, sizin bahçeleriniz. Güle güle kullanın” dedi.

El sanatları kurslarında eğitim alan kursiyerler, sertifikalarını Üsküdar Belediye Başkan Hilmi Türkmen, Fatma Güllüce, Üsküdar Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Mehmet Mazak ve Özel Kalem Müdürü Gülsüm Hasbal’ın elinden alarak kendi yaptıkları hediyeleri misafirlere takdim ettiler.

Mefruşat, sabun, kırk yama, ahşap boyama, hazır dikim, minyatür, hat, tezhip, karakalem gibi branşlardan eserlerin bulunduğu sergi 30 Mayıs’a kadar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde ziyaretçilere açık olacak.

Etiketler:
selyus