Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT, YAŞAM 28 Eylül 2019

Yiğidoların Yenikapı coşkusu

Sivas Konfederasyonu ve İstanbul Sivas Platformu tarafından Yenikapı Miting Alanı’nda 10. Sivas Tanıtım Günleri düzenledi. Üç gündür devam eden programa yüz binlerce Sivaslı katıldı. İlçelerin programlarında yöre oyunları gösterilerinin yanı sıra yerel sanatçılar Sivaslıları coşturdu..

Konfederasyon ve Platform Başkanı İsmail Erdem’in öncülüğünde düzenlenen Sivas Tanıtım Günlerine  TBMM Başkanı Mustafa Şentop, önceki dönem Milli Eğitim Bakanı, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Av. Abdullah Güler, Osman Boyraz, AK Parti Sivas Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Semiha Ekinci, CHP Sivas Milletvekili İlhan Kesici, AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Sivas İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan ve Sivaslılar ile İstanbullular katıldı.

Şenlikte bir konuşma yapan Mustafa Şentop, üç imparatorluğa başkentlik yapan ve 8 bin yıllık geçmişiyle insanlık tarihine ışık tutan müstesna şehir İstanbul’un, bu hafta Sivas’ı misafir ettiğini dile getirerek, tanıtım günlerinin başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

“Alalım, satalım, ekonomiye can katalım.” denilerek başlatılan ve bu yıl 10’uncusu düzenlenen tanıtım günlerinin bir yandan alışveriş ortamını canlandırırken, diğer yandan hemşehri buluşmalarına da vesile olduğuna işaret eden Şentop, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı şehir olarak her zaman şükranla andıkları Sivas’ı, birliğin ve kardeşliğin müstesna ve müşahhas bir şehri olarak bildiklerini ve sevdiklerini söyledi.

Şentop, düzenlenen bu tür faaliyetlerin insanların memleketlerini ayağına getirdiğini, bu hafta çok sayıda Sivaslının memleket hasretini dindirmiş olacağını, Divriği’ye, Zara’ya, Şarkışla’ya, Suşehri’ye ve Kangal’a duydukları özlemi gidereceklerini anlattı.

selyus