Ana Sayfa GENEL SAĞLIK 7 Kasım 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Academic Hospital’ın açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’la birlikte Üsküdar Bağlarbaşı’nda hizmet veren Academic Hospital’ın açılışını gerçekleştirdi.

Academic Hospital’ın açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşların teşhis ve tedavi için başka ülkelere gittiği dönemlerden Türkiye’ye gelinen günlere ulaştık. Vatandaşlarımız özel hastaneden hizmet almak için bir servet ödemek, büyük borçların altına girmek, hatta rehin kalmak zorunda değil. Bu devri geride bıraktık, onlar eski Türkiye’de kaldı” dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, İstanbul Milletvekili Hasan Turan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Academic Hospital – Altunizade A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak’ın da hazır bulunduğu törene, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında yaralanarak bu hastanede tedavileri yapılan gaziler de iştirak etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende bir konuşma yaptı. Açılışı yapılan hastanenin Üsküdarlılar başta olmak üzere tüm İstanbullular ve millet için hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, en yeni teknoloji ve yüksek standartlarla donatılan hastanenin şifa kaynağı olarak tüm insanlığa hizmet edeceğine inandığını söyledi.

15 Temmuz gecesi 33-34 yaralının bu hastaneye getirildiğini ve burada tedavi edildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastane yetkililerine ve personeline teşekkür etti ve “Mesele bu. Yola çıktığımızda 2003’ün başında göreve geldiğimde Mart 15, arkadaşlarımla Bakanlar Kurulunda falan hep onu konuştuk, bu işin bedeli olmaz. Hastanelerimizin kapısı bir defa insanımıza hiçbir zaman kapalı olmayacak, hasta kapıdan asla döndürülmeyecek” dedi.

selyus