Ana Sayfa GENEL SAĞLIK 1 Eylül 2020

Kurallara uymayan sorumsuzlara ağır müeyyideler uygulanmalı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türkiye’nin güncel korona virüs tablosunu kamuoyu ile paylaştı. Pandemiye karşı duyarlı ve sorumluluk sahibi olan vatandaşlar, rakamların düzelmesi için çözüm önerisinde bulundu. “Polis ve jandarmaya tam yetki verilsin ve kurallara uymayan duyarsızlara çok ağır müeyyideler uygulanmalı!” diyorlar.  

Tabloya göre son 24 saatte 47 kişi koronavirüsten hayatını kaybetti, toplam can kaybı 6 bin 417’e yükseldi. Bugün toplam 109 bin 443 test yapılırken, bin 572 yeni vaka tanısı konuldu. Toplam vaka sayısı 271 bin 705 oldu. Bugün iyileşen bin 3 kişiyle birlikte toplam iyileşen toplam hasta sayısı da 245 bin 929’a yükseldi. Toplam hastalarda zatürre oranının yüzde 7,6, toplam ağır hasta sayısının ise 991 olduğu açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kayıplarımızın ve ağır hastalarımızın sayısını azaltacak olan da bitirecek olan da tedbirlere tam uyumdur. Aktif hasta sayımız artmaya devam ediyor. Tedbirlere uyarsak kazanan biz olacağız. Güç tedbirde” ifadelerini kullandı.

selyus