Başkan Erdoğan, “İsrail toprakları durmadan büyüyor ama doymuyor”

Başkan Erdoğan, “İsrail toprakları durmadan büyüyor ama doymuyor. Şimdi de kalanı almanın peşinde. Mevcut İsrail yönetimi insanlığın tüm değerlerini ayaklar altına alıyor. BM kürsüsünden soruyorum İsrail devletinin sınırları neresidir?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulu’na hitap etti. Erdoğan, ‘Bugün adaletsizliğin en çok yaşandığı yerlerden biri, İsrail işgali altındaki Filistin topraklarıdır. Ben merak ediyorum bu İsrail neresidir? Bu İsrail’in toprakları nereleri kapsıyor?’ diye konuştu.

Başkan Erdoğan, “Huzurunuzda tekrar ediyorum, dünya 5’ten büyüktür. Zihniyetimizi de kurumlarımızı da kurallarımızı da değiştirme zamanı çoktan gelmiştir” dedi.

“İSRAİL ŞİMDİ DE KALANI ALMAK PEŞİNDE”

“Dünyada adaletsizliğin yaşandığı yerlerden birisi İsrail’in işgali altındaki Filistin topraklarıdır” diyen Erdoğan, “Masum bir Filistinli kadının öldürülmesi insanları harekete geçiremiyorsa ne geçirebiliyor merak ediyorum. İsrail toprakları durmadan büyüyor ama doymuyor. Şimdi de kalanı almanın peşinde. Mevcut İsrail yönetimi insanlığın tüm değerlerini ayaklar altına alıyor. BM kürsüsünden soruyorum İsrail devletinin sınırları neresidir? Türkiye mazlum Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

selyus