Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA 7 Mart 2022

Çeçenistan Lideri Kadirov, Dudayev ve Yandarbiyev’in kemiklerini sızlattı

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e seslenerek, ‘Sizin için ölmeye hazırım’ dedi. Bu vahim açıklamayı yapan Kadirov, Çeçenistan’ın iki efsane lideri Cevher Dudayev ile Zelimhan Yandarbiyev’ın kemiklerini sızlattı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin 10. gününde Rusya saldırılarına devam ediyor. Rusya’nın saldırıları sonucu binlerce Ukraynalı yaralanmış yüzlerce sivil hayatını kaybetmişti. Rusya’nın işgaline başta NATO ve AB ülkeleri olmak üzere birçok ülkeden tepkiler çığ gibi yağarken Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov ise Putin’e destek çıkmıştı.

‘SİZİN İÇİN ÖLMEYE HAZIRIM VE EMRİNİZDEYİM’

İngiliz Dail Mail’in haberine göre; Çeçen lider, Rusya lideri Vladimir Putin’e seslenerek “Savaşçılarımıza Harkov’u, Kiev’i ve diğer tüm şehirleri hemen ele geçirme emri verin” dedi. Kadirov şu ifadeleri kullandı:

“Yoldaş devlet başkanım, sizin için ölmeye hazırım ve emrinizdeyim. Ama askerlerimizin öldüğünü izleyemem. Lütfen gözünüzü kapatın ve bizim savaşçıların her şeyi bir iki günde bitirmesine izin verin. Sadece bu ülkemizi ve halkımızı kurtarabilir.”

‘ŞEHİRLER NAZİLERDEN VE HAYDUTLARDAN KURTARILMALI’

Putin tarafından Çeçenistan’ın liderliğine getirilen ve ‘Putin kuklası’ olarak nitelendirilen Çeçen lider Ramazan Kadirov, Ukrayna’da şehirlerin ve kasabaların “haydutlar ve Nazilerden” kurtarılması gerektiğini söyleyen Kadirov, gerekli olan şeyin tüm ordunun ve silahlı güçlerin koordineli bir şekilde topyekün saldırıya geçmesi gerektiğini söylemiş ve  “Ülkenin lideri ve Rus silahlı kuvvetlerinin başkumandanı Vladimir Putin’den tüm özel kuvvetlere Nazileri ve elbette Çeçenistan’da kadınlarımızı, yaşlılarımızı ve çocuklarımızı öldüren teröristleri bitirmeleri için gerekli emri vermesini istiyorum.” ifadelerini kullanmıştı. Türkiye gazetesi

selyus