Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA 5 Ekim 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yunanistan’a gereği neyse yapacağız”

Mevlid’i Nebi haftası açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yunanistan Başbakanı, ABD’den yardım istiyor. Neye karşı? Türkiye’ye karşı. Ne yaparsan yap, biz gereği neyse bunu her zaman yapacağız, yapmaya hazırız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mevlid-i Nebi Haftası açılış programı ile Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

“Bir zamanlar, birileri ezanımızı aslından değiştirerek, Türkçeleştirerek söylemediler mi? Sonra aslında rücu etti ve bugünkü haliyle nidalar yükselmeye başladı. Zannettiler ki susturacağız, durduracağız. Ne susturabildiler ne durdurabildiler. Bu millet ezanına sahip çıktı. Bir kez daha altını çizerek ifade etmek isterim. İstikbalimiz de istiklalimiz de sevgisiz, vatansız, bayraksız ve ezansız olmayacaktır.

Dünya 5’ten büyüktür derken, inancımızın bize emrettiği anlayışımızı ifade ediyoruz. Türkiye denilince akla ekonomisi, askeri kabiliyetleri yanında vicdanıyla da öne çıkan bir ülke geliyor. Nerede kanayan yara varsa çalışıyor, durdurmak için gayret gösteriyoruz. Salgının yıkıcı etkilerini atlatamadan yanı başımızdaki savaşın acılarını tecrübe ediyoruz.

YUNANİSTAN’LA EGE ADALARI GERİLİMİ

Yunan feribotlarının masum insanları Ege’ye, Akdeniz’e nasıl gömdüğünü izliyoruz, dünyadan ses çıkıyor mu? Miçotakis tutmuş ABD’den yardım istiyor, neye karşı, Türkiye’ye karşı. Ne yaparsan yap. Biz gereği neyse her zaman yapacağız, yapmaya hazırız.

“AİLE YAPIMIZI BOZMAK İSTEYENLERE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Gelişmiş denilen ülkelerde evlilik kurumu işlevini yitirmek üzeredir. Bu tehditlere gençlerimiz maalesef maruz kalıyorlar. Tüm kötülüklerin anası olan içki ve uyuşturucuya kadar ciddi sorunlarla boğuşuyor. İnsan onurunun hiçe sayıldığı cahiliye karanlığını, İslam’ın nuru ile saadete dönüştürmüştür. Efendimiz Kuran-ı Kerim’i hayatının her alanında yaşayarak bize örnek olmuştur. Adalet, merhamet, esenlik dini olan İslam, Müslümanların değil, insanların huzur ve selametini ister. Bize düşen elimizdeki reçeteyi doğru yöntem ve güzel üslupla insanlığa ulaştırmaktır. İstismarcılara aldanmayacağız. Hakikat dini İslam’dır. Aile yapımızı sarsmak isteyenlere en güzel cevabı bu mübarek gecede veriyoruz.”

“FETÖ’NÜN DAEŞ’TEN HİÇBİR FARKI YOK”

DAEŞ vari tekfirci örgütler ile FETÖ gibi sapkın yapıların gayri islami yaklaşımlarını burada ifade etme gereği dahi duymuyorum. Onların amacı dini istismar ederek emperyalistlere taşeronluk yapmaktadır. Zairde ayrı gözükse de FETÖ’nün DAEŞ’ten hiçbir farkı yoktur. Biri diğerinin ruh ikizidir. Bunların hepsi de tıpkı PKK gibi İslam ve Müslüman düşmanı çevrelerin farklı görünüm ve söylemlerle sahaya sürdüğü piyonlardır. Biz bu katil sürülerinin yularını kimlerin elinde tuttuğunu çok iyi biliyoruz, 15 Temmuz gecesini unutmadık, unutmuyoruz 252 yavrumuz, vatandaşımızın şehit olduğu geceyi unutmuyoruz. 2 bin 200 civarında gazimizi unutmuyoruz.” Türkiye gazetesi

selyus