Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA 9 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Batı’ya Gazze tepkisi: ‘Katliamı uzaktan seyrediyorlar’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan’da Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, burada Batı’ya İsrail’in Gazze’deki katliamına sessiz kaldıkları için tepki göstererek ‘Sürekli insan hak ve hürriyetlerinden demokrasiden bahseden Batılı ülkeler İsrail’in bu katliamlarını uzaktan seyrediyor. Bırakın çocuk katillerini eleştirmeyi ateşkes çağrısı yapamayacak kadar acziyet içerisindeler.’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

”Küresel sınamalarla karşı karşıya olduğumuz dönemden geçiyoruz. Koronavirüsün açtığı yaralar henüz kapanmadı. Rusya Ukrayna savaşının yıkıcı sonuçları ile yüzleştik. Filistin topraklarındaki çatışmalar hepimizin yüreğini dağladı. Saldırıda 34. günü geride bıraktık.

Acımasızca öldürülen kişilerin yüzde 73’ü kadın ve çocuklardan oluşuyor. Sivil yerleşim yerlerini bombalamaya devam ediyorlar. Çocukları dahi katleden fanatizm ile karşı karşıyayız. Batılı ülkeler katliamı uzaktan seyrediyor. Bırakın eleştiriyi ateşkes çağrısı yapamayacak kadar acziyet içindeler. Kuranı yakanlara göz yumanlar Filistin bayrağına dahi tahammül edemiyorlar. 7 Ekim’den bu yana gördüğümüz iki yüzlülük örneklerini artırmak mümkündür

Demokrasiden bahseden batı, İsrail’in katliamını uzaktan seyrediyor. Ateşkesin sağlanması için diplomatik girişimleri sürdürüyoruz.

Hatırlayın Charlie Hebdo olayında 25 kişi öldürülmüştü. Dünya liderleri Paris’te hep birlikte yürüyüş yaptılar. Şu an 11 bin çocuk, kadın öldürüldü, dünya sessiz. Başta Amerika, Batı hep birlikte sessizler. Çocuk ve kadın… Bunları her gün televizyonlarda izliyoruz. Buradan özellikle hep birlikte Müslümanlar olarak sesimizi bugün çıkartmayacaksak ne zaman sesimizi yükselteceğiz?

Müslümanlar olarak birliğimizi güçlendirmeliyiz. Çatışmaların önlenmesi için diplomatik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugüne kadar 230 tonu aşan insani yardım malzemesini sevk ettik. Akan kanın durması için sergileyeceğimiz tavır çok önemli. Birlikte sesimizin yükseltilmesi çok ama çok kıymetli.

‘BATI KATLİAMI UZAKTAN SEYREDİYOR’

Sürekli insan hak ve hürriyetlerinden demokrasiden bahseden Batılı ülkeler İsrail’in bu katliamlarını uzaktan seyrediyor. Bırakın çocuk katillerini eleştirmeyi ateşkes çağrısı yapamayacak kadar acziyet içerisindeler. Filistin bayrağına dahi tahammül edemiyorlar.

15 KASIM’DA GAZZE İÇİN İSTANBULDA TOPLANTI YAPILACAK

Gelişmeler, Müslümanlar olarak birliğimizi güçlendirmemiz gerektiğini bizlere bir kez daha göstermektedir. Diplomatik girişimlerimizi sürdürüyoruz. Eşimin himayesinde 15 Kasım tarihinde İstanbul’da Devlet ve Hükümet Bakanları’nın eşlerinin katılımıyla uluslararası bir toplantı gerçekleştirilecek. Gazze’deki kardeşlerimiz için güçlü bir dayanışma gerçekleştirilecek. Birlikte sesimizin yükselmesi çok önemlidir.’ Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr

selyus