Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA 7 Ekim 2022

Erdoğan’dan Yunanlı gazetecinin: “Bir gece ansızın gelebiliriz, dediğinizde Yunanistan’a saldırabiliriz mi diyorsunuz? sorusuna tarihi cevap!

“Bir gece ansızın gelebiliriz, dediğinizde Yunanistan’a saldırabiliriz mi diyorsunuz?” sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Konuyu anlamışsınız aslında. Bu sadece Yunanistan için değil, bizi rahatsız eden bize saldıran ülkelere karşı bizim cevabımız. Bir gece ansızın gelebiliriz. Bunu bu şekilde anlamaları gerekir. Siz anladığınıza göre herhalde onlar da anlamışlardır.”

Çekya’nın Başkenti Prag’daki Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) Zirvesi’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikili görüşmelerinin ardından Prag Kalesi’nde basın toplantısı düzenledi. Konuşmasına, kendisini dinleyenleri selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi’ne katılmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

ŞU AN İTİBARIYLA YUNANİSTAN İLE GÖRÜŞECEĞİMİZ BİR ŞEY YOK”

Yunanistan’ın Ege denizindeki provokasyonları ile ilgili sorulan bir soruya cevap veren Erdoğan “Zirvedeki yemekte konuşmamı yaptım. Benden sonra beyefendi (Miçotakis) rahatsız olmuş. Kimden izin aldı, nasıl aldı bilmiyorum, orada çıkıp bir konuşma yaptı. Ağır ifadeler kullandığımızı söyledi. Bunların politikaları yalan üzerine kuruludur. Araya birçok ülkeyi soktular. Bu münasebetleri geliştirme konusunda adım atmamızı beklediler. Sadece Yunanistan değil, Güney Kıbrıs da bir araya gelelim, dediler. Sizin bir yerlerden izin almanız gerekiyor. Siz izin almadan bir şey yapamazsınız. Şu an itibarıyla Yunanistan ile görüşeceğimiz bir şey yok. Zamana bırakma suretiyle, zaman içinde temenni ederiz ki bir konuşma fırsatı yakalarız” dedi.

“KONUYU ANLAMIŞSINIZ ASLINDA”

“Bir gece ansızın gelebiliriz, dediğinizde Yunanistan’a saldırabiliriz mi diyorsunuz?” sorusu üzerine Erdoğan, “Konuyu anlamışsınız aslında. Bu sadece Yunanistan için değil, bizi rahatsız eden bize saldıran ülkelere karşı bizim cevabımız. Bir gece ansızın gelebiliriz. Bunu bu şekilde anlamaları gerekir. Siz anladığınıza göre herhalde onlar da anlamışlardır” dedi. İHA

İlginizi çekebilir

ABD Suriye’den çekiliyor mu?

ABD Suriye’den çekiliyor mu?

selyus