Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA 28 Kasım 2023

Hamas’tan Elon Musk’a çağrı: ‘yıkımı yerinde görmek için Gazze’ye gel’

Hamas yöneticilerinden Usame Hamdan İsrail’i ziyaret eden ABD’li milyarder Elon Musk’ı yıkımı yerinde görmesi için Gazze’ye davet etti.

İsrail-Hamas çatışmalarının başından bu yana Gazze’deki katliamlara tepki gösteren Elon Musk dün İsrail’e giderek Başbakan Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. Musk buradaki konuşmasında şimdiye kadar söylediklerinden bambaşka ifadeler kullanarak İsrail’in yanında olduğu mesajını verdi.

180 DERECE DÖNDÜ

“Gazze’ye daha iyi bir gelecek sağlamak için Hamas grubunu yok etmekten, öldürmekten başka hiçbir seçenek yok.” diyen Musk, Netanyahu’nun da bu konuda hemfikir olduğunu belirterek, “Genellikle galip gelen, kaybedeni cezalandırır.” dedi. Hamas yöneticilerinden Usame Hamdan, Beyrut’ta düzenlediği basın toplantısında Elon Musk’ın İsrail’e yaptığı ziyarete ilişkin açıklamalarda bulundu.

HAMAS, MUSK’I GAZZE’YE DAVET ETTİ

Musk’ı, İsrail saldırıları sonucu yaşanan yıkımı görmesi için Gazze’ye davet eden Hamdan, “Gazze halkına yapılan katliamların ve yıkımların boyutlarını objektiflik ve inandırıcılık standartlarına uygun olarak görmek için kendisini (Musk) Gazze’yi ziyaret etmeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı. turkiyegazetesi.com.tr

selyus