Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA 25 Aralık 2022

HDP’li Sezai Temelli’den Fransa’da terör estiren PKK’ya destek!

Fransa’nın başkenti Paris’te polislerle çatışarak ortalığı savaş alanına çeviren terör örgütü PKK yandaşlarına ilk destek HDP’den geldi. “Bırakın Paris yansın” diyen HDP’li Sezai Temelli, gelen tepkilerin ardından tweetini silmek zorunda kaldı.

Dün Fransa’nın başkenti Paris’in 10. Bölgesindeki Enghien Caddesi’nde bir Fransız vatandaşının, etrafında bulunan kişilere silahla ateş açtığı saldırıda ilk belirlemelere göre 3 kişi ölmüş, biri ağır 3 kişi yaralanmıştı..

Fransız basınında adı “William M” olarak geçen 69 yaşındaki saldırgan olay yerinde gözaltına alınmıştı. Saldırganın Fransa’nın resmi demir yolu şirketi SNCF’ten emekli bir Fransız vatandaşı olduğu belirtilmişti.

Saldırganın 2016 ve 2021’de 2 kez cinayete teşebbüs ettiğinin polis kayıtlarına geçtiği, Aralık 2021’de elinde kılıçla Paris’te bir göçmen merkezine saldırdığı ve 2 kişiyi yaraladığı, bu nedenle hapse atıldığı ve bu ay hapisten çıktığı ifade edildi.

31 polis yaralandı

Paris Emniyeti, başkentte terör örgütü PKK destekçilerinin yol açtığı şiddet olaylarında 31 Fransız polisinin yaralandığını açıkladı.

Terör örgütü PKK yandaşları sokaklara döküldü

Saldırıda ölenlerin PKK’lı olduğunun ortaya çıkmasının ardından terör örgütü sempatizanları Fransa’yı savaş alanına çevirdi. Polislerle çatışan, araçları, dükkanları yakıp yıkan PKK’lılara ilk destek HDP’den geldi.

Terör örgütünün siyasi uzantısı HDP’nin vekili Sezai Temelli, Paris’te yaşananlara ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Kürtçe “Paris yanıyor, bırakın yansın” ifadelerini kullandı. Temelli, gelen tepkilerin ardından paylaşımını sildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan uyarmıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce bir çok kez terör örgütüne destek veren Batılı ülkeleri uyarmış ve “Beslediğiniz yılan sizi de sokabilir” demişti.

selyus