Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA 23 Ekim 2023

İsrail, Gazze Şeridi’nde bir günde 320 noktayı vurdu, 400 Filistinli öldü

Son dakika haberi: İsrail ordusu Pazar günü abluka altındaki Gazze’de en az 25 katliam gerçekleştirdi. İsrail saldırılarında 320 nokta vurulurken 400 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail dünyanın gözü önünde sivil katliamlarına devam ediyor. Gazze’ye yönelik yürütülen saldırıların 16’ncı gününde İsrail savaş uçakları ve topçu atışlarıyla eşzamanlı kentin çeşitli bölgelerindeki yerleşim yerlerine düzenlenen bombardımanlarda, en az 25 katliam gerçekleştirdi.

400’DEN FAZLA FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

Kentin birçok bölgesine, havadan ve karadan yürütülen saldırılar sonucu bir günde 400’den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Tıp kaynaklarından aktarılan bilgilere göre, İsrail saldırıları sonucu pazar günü, Han Yunus Mülteci Kampı’nda 44, Rafah’ta 57, kentin orta kesiminde 168, Gazze kent merkezinde 66, kuzey bölgesinde 44 Filistin vatandaşı hayatını kaybetti.

Mısır sınırı yakınındaki Rafah kentinde bir eve düzenlenen saldırıda, ev halkından 6 kişi ölürken, 11 kişi de çeşitli şekillerde yaralandı.

Karara Mahallesi’nde hedef alınan Ebu Hubeys ailesinin evinde 5 kişi öldü.

Gazze Şeridi’nin orta kesiminde Miğraka bölgesindeki bir eve düzenlenen hava saldırısı sonucu 4 kişi öldü 6 kişi yaralandı. turkiyegazetesi.com.tr / fotoğraf: Anadolu Ajansı

selyus