Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA 8 Aralık 2017

Kudüs için toplanan Beykozluların sesi Trump’ın kulağını adeta çınlattı

Cuma namazı çıkışı Kudüs için Beykoz Meydanı’nda toplanan Beykozlular, Amerika Başkanı Donald Trump ile İsrail’i protesto ederek adeta yeri göğü inletti.  

Beykoz’da Cuma namazı sonrasında bir araya gelen Sivil Toplu Kuruluşlar  ile siyasi partilerin temsilcileri ve Beykozlulardan oluşan binlerce vatandaş, Amerika Birleşik Devletleri’nin Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını protesto etti. Protesto mitingine Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, Siyasi partilerin ilçe başkanlı ile temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“ABD BİLSİN Kİ, KUDÜS’E DÜŞÜRDÜĞÜ HİLEKARLIKLA BİR YERE VARAMAZ”

Yeryüzünde barışın Kudüs’ün bağımsız ve hür olmasıyla sağlanabileceğini ifade eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Ecdadın emanet bıraktığı bu yerleri asla kimselere bırakamayız. Onların ellerine geçmesini asla müsaade edemeyiz. Bugün bir deneme halindeler. Bugün arzuları, tabiri caizse, bir rol çekmeye çalışıyorlar. Bilsinler ki, onların bu oyunlarına asla gelmeyeceğiz. Gelmemiz mümkün değildir. Ama yine bilsinler ki, o Kudüs’ü, o Filistin’i biz canımız kadar aziz biliyoruz. Kimse bilmese de bu millet Kudüs’ü aziz biliyor. Yeryüzünde barış ancak Kudüs’ün bağımsız ve hür olmasıyla rüku bulacak. Eğer yeryüzünde bir kıyamet kopacaksa yine bu Kudüs’ün üzerine oynanacak bir oyunla söz konusu olacak. Eğer dünya yeryüzünde kıyametin kopmasını istemiyorsa Kudüs’ün hukukuna saygı gösterecekler. Dünya, emperyalist güçler eğer yeryüzünde barışın olmasını istiyorlarsa, zulmün olmasını istemiyorlarsa bunu Kudüs’e saygı göstererek sağlayabilirler. Kudüs vazgeçilmezimizdir. Kudüs bizim unutacağımız bir yer değildir. Kudüs bizim canımızdır, kanımızdır, inancımızdır, varlığımızdır. ABD bilsin ki, Kudüs’e düşürdüğü hilekarlıkla bir yere varamaz. Kendi sonunu hazırladığını, dünyanın sonunu hazırladığını asla akıllarından çıkarmasınlar’’ ifadelerini kullandı.

“SAYIN CUMHURBAŞKANI’MIZIN KESİN ŞEKİLDE İLAN ETTİĞİ ÜZERE KUDÜS, TÜM MÜSLÜMANLARIN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR”

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanı’mızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir.

Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır.

Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır.

Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir.

İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır.

İslam’ın harem-i izzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir.

Türkiye’nin, İnsanlığın silüeti olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız.

Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz.

Diğer taraftan, Amerika Birleşik Devletleri’nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür.

Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği “dünya 5’ten büyüktür” itirazının haklılığını teyit etmiştir.

İslam’ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz.

Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız.

Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

“TÜRKİYE HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ İSLAM COĞRAFYASINA ÖNDERLİK EDİYOR”

Kudüs’e sahip çıkarak bütün dünyaya mesaj verildiğini vurgulayan Avrupa Birliği Eski Bakanı Egemen Bağış, “Bu ülke İslam coğrafyasının en büyük umududur. Bu ülkenin lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 1 buçuk milyarlık İslam âleminin de, bütün mağdur olan insanlık âleminin de en büyük umududur. O yüzden Gezi Parkı olayları, 17-25 Aralık darbe kalkışması, Kobani olayları, çukur siyaseti, 15 Temmuz, Rus uçağının düşürülmesi bunların hepsi o büyük planın parçasıydı. Sakın zannetmeyin ki, Kudüs’le ilgili yapılmaya çalışılan kaos girişimi YPG’nin aylardır silahlandırılmasından bağımsızdır. Sakın zannetmeyin ki, New York’ta sahnelenen tiyatro oyunundan bağımsızdır. Sakın zannetmeyin ki, Körfezde yaşanan kardeşi kardeşe düşüren olaylardan bağımsızdır. Bugün Yemen’de acı var. Suudi Arabistan’da acı var. Irak’ta acı var, Suriye’de acı var. İran’da sıkıntılar var. Türkiye’yi bir buhrana sürükleme çabası var. Bunların hepsi bizim aşağılık akıl olarak adlandırdığımız bir merkezin organizasyonudur. Maalesef bunlar her ülkede de 15 Temmuz’da o hain FETÖ’cüleri taşeronu olarak kullandılarsa başka coğrafyalarda da başka hain taşeronlar kullanıyorlar. Onun için bu oyuna düşmememiz lazım. Peygamber Efendimiz ne buyuruyor, “Fitne çıktığı zaman koşan yürüsün. Yürüyen dursun, duran otursun düşünsün” diyor. Bugün Müslümanların uyanma ve düşünme zamanıdır. Bizim birbirimize sahip çıkma zamanımızdır. Biz bugün burada Kudüs için toplandık. Biz bugün burada hep beraber Kudüs sevdalıları olarak kardeşiz. Türkiye her zaman olduğu gibi İslam coğrafyasına önderlik ediyor. Bu ülkenin 80 milyon vatandaşı, Kudüs sahipsiz değildir, öyle alıp kaçıramazsınız mesajını dünyaya veriyor’’ şeklinde konuştu.

Beykoz’da düzenlenen protesto gösterisi edilen duaların ardından sona erdi.

selyus