Lübnanlı Arapların Osmanlı sevgisi

Lübnan’ın Trablusgarp kentinde yaşayan Araplar, bir protesto gösterisi daha düzenleyerek Osmanlı Devleti hakkında skandal görüşlerini dile getiren Cumhurbaşkanları Avn’a “Osmanlı işgalci olsaydı şimdi Türkçe konuşuyor olurduk. Biz Abdulhamid Han’ın torunlarıyız!” diye seslendiler.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn’ın Osmanlı İmparatorluğu dönemini hedef alan skandal açıklamaları, Lübnanlılar tarafından yeniden protesto edildi. Lübnan’ın Trablus kentinde yaşayan Araplar, Cumhurbaşkanları Avn’ın sözlerini sert ifadelerle eleştirerek şunları söyledi:

“Herkes şunu iyi bilsin; Ortadoğu’ya ve Lübnan’a ilk demiryolunu inşa eden Osmanlı Devletidir. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; Osmanlı işgal devleti olsaydı şuan Fransızca yerine Türkçe konuşuyordun. Arap ülkelerinde sadece Türkçe konuşan bir varsa çıksın karşımıza, çıkamaz çünkü Arapça dilimizi konuşmamız sağladılar.

Osmanlı bizim ecdadımızdır. Okullarımız, mabetlerimizi ve Kur’an Kurslarımızı inşa ettiler. Onlar işgalci değiller. Kaderin cilvesine bakın hükümetimizin şu an oturduğu İçişleri Bakanlık binasını Osmanlı inşa etmiştir.

Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) buyurduğu gibi; Konstantiniyye (İstanbul) elbet Feth olunacaktır. Onu Feth eden kumandan ne güzel kumandan, Onu Feth eden asker, ne güzel askerdir”

Bizde ki Osmanlı ruhunu yok edemezsin. Biz, Hazreti Muhammed’in torunlarıyız. Biz, Hazreti Ebubekir, Ömer, Ali ve Osman’ın torunlarıyız.

Kimliğimizi, inancımızı ve tarihimizi yok etmek istiyorsunuz, boşuna çaba harcıyorsunuz. Çünkü başaramayacaksınız!

Bizler var olduk ve kıyamete kadar da var olacağız. Allah’u Ekber. Allah’u Ekber Allah’u Ekber…”

Cumhurbaşkanı Avn, Lübnan Devleti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla 31 Ağustos’ta yaptığı televizyon konuşmasında, “OSMANLI BOYUNDURUĞUNDAN KURTULMA GİRİŞİMLERİNİN TÜMÜNÜN ŞİDDET, CİNAYET VE MEZHEP ÇEKİŞMESİYLE SONUÇLANDIĞI” diyerek alçakça bir açıklama yapmıştı.

selyus