Ana Sayfa HUKUK 27 Ekim 2022

Adliyeden Şebnem Korur Fincancı’ya tutuklama talebi

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlamasıyla İstanbul’da gözaltına alındı. Sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürülen Fincancı’nın emniyetteki sorgusu sona ermiş, adliyeye sevk edilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Fincancı’nın İstanbul’daki evinde arama yapıldı. Aramada Fincancı’nın kütüphanesinde örgütsel bir kitap ile tabanca ve kaleşnikof mermileri ele geçirildi.

”GÖREVİNE SON VERİLSİN” TALEBİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ayrıca Türk Tabipler Birliği Başkanı Rasime Şebnem Korur Fincancı ile birlikte TTB yönetiminin de görevden alınması için Ankara Sulh Hukuk Mahkemesine talepte bulundu.

FİNCANCI NE DEMİŞTİ?

Şebnem Korur Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) terör operasyonlarında ”kimyasal silah kullandığını” iddia etmesi nedeniyle tepkilerin odağı haline gelmişti.

‘KİMYASAL SİLAH YOK’

Fincancı’nın iddiaları sonrası Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yaptığı açıklamada bu iddiaları yalanlamıştı. MSB’nin açıklamasında, TSK envanterinde kimyasal silah bulunmadığı bildirilmişti. TGRT Haber

selyus