Ana Sayfa HUKUK 30 Kasım 2021

Ekrem Yeter ‘Bülent Arınç’ın damadı olduğu için beraatine (!)

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter hakkında Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) üye olmak suçlamasıyla açılan davada beraat kararı verildi. 15 Temmuz şehitlerinin aile üyelerinden ve bazı 15 Temmuz gazilerinden yapılan açıklamada “Yeni delillere rağmen beraat kararı hakkındaki onama kararının gerekçesine, Ekrem Yeter ‘Bülent Arınç’ın damadı olduğu için beraatine’ diye yazmayı unutmuşlar” dediler.

FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan hakkında dava açılan Ekrem Yeter, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanmıştı. Mahkeme, 17 Ekim 2019’daki celsede Yeter hakkında “delil yetersizliği”nden beraat kararı vermişti. Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, verilen beraat kararının gerekçeli kararını yazdı.

MAHKEMEDEN KARAR AÇIKLAMASI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sanığın cezalandırılması talebiyle, Yeter’in avukatı Selçuk Nuray da delil yetersizliğinden değil, müvekkilinin tüm suçlamalardan suçsuz bulunması yönüyle beraat kararını istinaf etti. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 22’nci Ceza Dairesi, dosya üzerindeki incelemesini tamamladı. Ceza Dairesi, “Yapılan yargılamaya, dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, tartışılan delillere, mahkemenin kovuşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, hukuka uygun, yasal ve yeterli olarak açıklanan gerekçeye göre, verilen hükümde bir isabetsizlik bulunmadığından, Cumhuriyet Savcısı ve sanık avukatının istinaf talepleri yerinde görülmemiştir” diyerek, kararı hukuka uygun buldu. Ceza Dairesi, kararın Yargıtay yönünden temyiz yolunun açık olduğunu da belirtti.

selyus