Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 10 Nisan 2017

15 Temmuz gazileri ve şehit yakınları insan zinciri ile ‘Evet’ yazdı

15 Temmuz gazileri ve şehit yakınları insan zinciri ile ‘Evet’ yazarak referandum tercihini açıkladı. Gazilerin ‘evet’i havadan görüntülendi.

15 Temmuz gazileri, anayasa değişikliği referandumuna bir hafta kalan Güngören Aliya İzzetbegoviç Parkı’nda bir araya geldi. Güngören Belediyesi ve 15 Temmuz Gazileri Platformu tarafından gerçekleştirilen programda, darbe girişimi sırasında şehit olanlar anıldı. Programa 15 Temmuz Gazileri Platformu Bakanı Erol Bulut, AK parti Milletvekili Halis Dalkılıç, 15 Temmuz gazileri, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda gaziler ve şehit yakınları, referandum kararını da açıkladı. Yaklaşık 300 kişi ile insan zinciri oluşturarak Güngören Meydanı’na ‘evet’ yazan gaziler, Türk bayrağı ile birlikte görsel bir şölen oluşturdu. Gazilerin ‘Evet’i havadan drone ile görüntülendi.

15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı Erol Bulut, “Biz kararımızı etten kemikten net olarak göstermek için böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Biz gazi ve şehit yakınları olarak son nefer kalana kadar bu vatana sahip çıkacağımız gösteriyoruz. 16 Nisan’da İnşallah ülkemize farklı, bütün prangalarından kurtulmuş, özgür bir gelecek bırakmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun “kontrolü darbe” iddialarına da tepki gösteren Bulut, “Birileri kontrolsüz konuşuyor. Biz burada 500 tane gazi ve şehit yakınları olarak bu vatan için ölmeye hazırız. Biz bir ölürsek bin diriliriz diyoruz. Bu vatan sahipsiz değildir ve sahipsiz kalmayacaktır. Bunu içerideki hainlere de, dışarıdaki haçlılara da ilan ediyoruz. İnşallah güçlü bir evet ile ayağımızdaki prangalardan, vesayetlerden kurtulacağız ve ülkemizi şaha kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

 

selyus