Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 15 Nisan 2022

Abdullah Özdemir’in Bağcılar Belediye Başkanlığı hayırlı olsun

Efendi ve tevazu sahibi karakteri ile tanınan, siyasi tecrübesi ve duruşu ile geleceği parlak olan, İBB Ulaşım ve Trafik Komisyon Başkanı olarak CHP yönetiminin başarısızlıklarını bir bir ortaya çıkararak mecliste yaptığı çıkışlarıyla da ses getiren Abdullah Özdemir, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Bağcılar Belediye Başkanı olarak ismi açıklandı. 

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini duyurmasının ardından İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile yeni isim üzerine istişare eden AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile İBB ve Bağcılar Belediye Meclis Üyesi Abdullah Özdemir, olağanüstü toplanacak olan belediye meclisinde AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı oldu.

Meclis Üyesi çoğunluğunu açık ara elinde bulunduran AK Parti’nin Bağcılar Belediye Başkanı olarak Abdullah Özdemir’in mecliste seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

ABDULLAH ÖZDEMİR KİMDİR?

1983 Kastamonu / İnebolu doğumlu olan Abdullah Özdemir, Yıldız Teknik Üniversitesinde İnşaat Mühendisliği bölümünü (Yarı İngilizce) ve İstanbul Kültür Üniversitesinde de Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı. Siyasete 2006 yılında Bağcılar İlçe Gençlik Kollarında başladı, 11 Kasım 2007 tarihinde II. Olağan ve 14 Ağustos 2011 tarihinde III. Olağan İlçe Gençlik Kolları Kongrelerinde Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı görevlerine seçildi. Bu süre içerisinde Amerika / Washington’da bir düşünce kuruluşunda Ortadoğu, Amerika ve Dünya Siyaseti üzerine eğitim aldı. Özdemir Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylığı müracaatından dolayı Kasım 2013’te Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı görevinden ayrıldı. Bağcılar Belediye Meclis Üyesi olan Özdemir, İBB Ulaşım ve Trafik Komisyon Başkanı olarak görevini sürdürüyor. İnşaat sektöründe Proje, Yapı Denetim, İnşaat Malzemeleri satışı, Mobilya ve Müteahhitlik hizmetleri veren şirketleri bulunan Özdemir, evli ve 1 çocuk babasıdır, İngilizce bilmektedir.

selyus