Ana Sayfa HUKUK, İÇ POLİTİKA 15 Eylül 2023

Adalet Bakanlığı, “terörist müsveddesi” Tanrıkulu hakkında soruşturma izin verdi

Mehmetçik’e çirkin iftiralarda bulunan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında düzenlenen fezleke Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

Adalet Bakanlığı da fezlekenin ilgili yerlere iletilmesi için gerekli izni veri. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tabiri ile “Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi” dediği CHP’li vekil Sezgin Tanrıkulu’nun fezlekesi TBMM’ye geldiğinde öncelikli görüşüleceği gelen bilgiler arasında.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yönelik iddiaları nedeniyle, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında hazırladığı fezlekeyi, TBMM’ye ulaştırılmak üzere Adalet Bakanlığına gönderdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “28. Dönem Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında, ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ ve ‘Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama’ suçları yönünden tanzim olunan fezleke, Adalet Bakanlığına gönderilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

FEZLEKE İÇİN İZİN VERİLDİ

Konuyla ilgili sorulan soruyu cevaplayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Bahsedilen milletvekilinin ordumuza yönelik ifadelerini kabul etmek, hoş karşılamak mümkün değil. Ordumuzu karalayıcı milletimizi rahatsız eden, bu ülkenin bütünlüğü için, birliği için canı pahasına ülke sınırlarımızı koruyan Mehmetçiklerimize bu cümlelerle hakaret etmek elbette ki tepkiyle karşılaşır. Ve tepkiyle de karşılaştı.

Cumhuriyet Başsavcılığımız soruşturma başlattı. Bu soruşturma Adalet Bakanlığı Türk Ceza kanununun 301. Maddesinin 4. Fıkrası gereğince fezleke için izin konusuyla ilgili dosya geldi ve izin verildi. Bundan sonraki süreç ise cumhurbaşkanlığımız dosyayı meclise gönderecek ve orada karar alınacak.”

selyus