Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 15 Eylül 2023

İmamoğlu’nu eleştiren İYİ Parti’li Uz, “Türkiye için ittifak yapamayanlar, şimdi kendi koltukları için ittifak talep etmesin”

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, İBB Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun yerel seçimlerde ittifak çağrısına sert çıktı. “Türkiye için ittifak yapamayanlar, şimdi kendi koltukları için ittifak talep etmesin. Seçim zamanı nasıl Kılıçdaroğlu’nun kapısına gittilerse, şimdi CHP’nin adayı olarak devam etsinler.” ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı’nın 28 Mayıs yenilgisinin ardından CHP ve İYİ Parti arasında tartışmalar başladı. Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla tartışmalarda alevlendi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 81 ilde seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı aldıklarını duyurdu.

İBB Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in yerel seçim kararıyla ilgili ittifakın hala gerekli olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Akşener, İYİ Parti ve yöneticileriyle müzakerenin diyaloğun çok sağlıklı bir şekilde yürütülebileceğini, yönetilebileceğini düşünüyorum. Elbette bunun karşılıklı gerekleri var, zaman gösterecek” dedi.

“BUNDAN SONRA BİZİ ARAMASINLAR”

İmamoğlu’nun açıklamalarına İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz’dan sert tepki geldi.  Haber Global TV’de açıklamalarda bulunan İYİ Partili Rıdvan Uz, “Bundan sonra bizi aramasınlar. Biz pazarlık kapısında değil milletimizin gönlünde yer alacağız.” diye konuştu.

“KENDİ KOLTUKLARI İÇİN İTTİFAK TALEP ETMESİNLER”

Sözlerinin devamında, “Türkiye için ittifak yapamayanlar, şimdi kendi koltukları için ittifak talep etmesin.” diyen Uz, “Seçimin kaybedilmesinin en büyük sorumlularından biri Ekrem İmamoğlu’dur.” dedi.

Uz, “Seçim zamanı nasıl Kılıçdaroğlu’nun kapısına gittilerse, şimdi CHP’nin adayı olarak devam etsinler” diyerek tepkisini sürdürdü. Türkiye gazetesi

selyus