Ahmet Davutoğlu, ahlak hareketi dediği AK Parti’den iyicene koptu!

Daha yakın tarihte “AK Parti bir ahlak hareketidir, AK Parti bir ortak akıl hareketidir, AK Parti disiplinli bir teşkilatın adıdır, bir misyon hareketidir” diyen Ahmet Davutoğlu, bugün Türkiye’yi gezerek methiyiler düzdüğü partiyi kötülemesi ve zarar vermesinin adı nedir? Yani sen partinin başındayken “AK Parti ahlak hareketi” oluyor, reisin söylediklerine sürekli karşı geldiğin için görevden uzaklaştırılınca tukaka! Dün, “Dünya mazlumlarının tek umudu olan bu ak hareketin zarar görmesine bu ak yürekli kadroların üzülmesine, beise düşmesine asla izin vermem.” diyen Ahmet Davutoğlu bugün, AK Parti’ye karşı noktaya geldi! Nasıl mı? 7 Haziran ile seçimin tekrar edildiği 1 Kasım 2015 tarihinde kendisinin de başbakan olduğu dönemi kastederek “Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz” diyerek devlet adamlığına yakışmayan seviyesiz bir çıkış yaptı. 

Ahmet Davutoğlu’nun dün söyledikleri ile bugün geldiği noktaya Türk milletine hatırlatma adına bu haberi kurguladık. Davutoğlu, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olduğu dönem AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada kendisi ve partisi hakkındaki iddiaları eleştirdi ve “Her makamı elimin tersiyle iterim ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam” ifadelerini kullanmıştı. Bugün ne değişti de asla zarar vermem dediği AK hareketten uzaklaştı? Hatta “AK Parti bir ahlak hareketidir” dediği bu ahlak hareketinin kurucu Recep Tayyip Erdoğan’a dil uzatacak kadar yoldan çıktı!

“NEFSİMİ AYAKLAR ALTINA ALIRIM BU DAVAYA ZARAR VERMEM”

AK Parti eski Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısında konuşmadaki gündeminde sosyal medyada kendisine ve partisine yönelik iddialar vardı.

Bu iddiaları sert bir dille eleştiren Davutoğlu şunları söyledi:

“Biz başka partiler gibi değiliz, biz siyasi menfaat peşinde koşanlardan değiliz. Bizim derdimiz Türkiye’yi hedeflerine ulaştırmaktır. Biz bunun için bu yüce çatının altındayız. İnandığımız doğrulardan lekesiz, temiz siyasetten geri durmayacağız. Umudunu AK Parti’ye bağlayan milyonlar merak etmesin. Nefsimi ayaklar altına alırım, bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam. Dünya mazlumlarının tek umudu olan bu ak hareketin zarar görmesine bu ak yürekli kadroların üzülmesine, beise düşmesine asla izin vermem.”

Davutoğlu, “AK Parti bir ahlak hareketidir, AK Parti bir ortak akıl hareketidir, AK Parti disiplinli bir teşkilatın adıdır, bir misyon hareketidir.”

Grup toplantısında bunları söyleyen Ahmet Davutoğlu, bugün 180 derece farklı yerde durması çok manidar!

selyus