Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 10 Kasım 2022

Ahmet Davutoğlu, AK Parti doğru yaptı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti’li heyetin anayasa teklifi çalışmasıyla ilgili HDP ile görüşmesini değerlendirdi. Davutoğlu, görüşmenin son derece doğru olduğunu söyledi. Davutoğlu ayrıca Bahçeli’nin de tavrının doğru olduğunu belirtti.

Türkiye gazetesinin haberine göre siyasetin gündeminde başörtüsü konusu sıcaklığını korurken AK Parti‘nin hazırladığı anayasa teklifi HDP ile görüşmesi MHP kanadında tepkiyle karşılanacağı sanılmıştı. Ancak MHP Lideri Devlet Bahçeli, muhalefeti adeta ters köşeye yatırdı. Bahçeli, konuya ilişkin “Son derece doğal ve doğrudur” dedi. Konuya dair bir değerlendirmede Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu‘dan geldi. Davutoğlu, AK Parti heyetinin ziyaretinin de, Bahçeli’nin tavrının da doğru olduğunu ifade etti.

Ziyaretin, siyasetin normalleşmesine katkıda bulunacağını belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

“AK PARTİ’NİN ZİYARETİ DE, BAHÇELİ’NİN TAVRI DA DOĞRDUR”

“En baştan ifade etmek isterim ki, AK Parti heyetinin ziyareti de Sayın Bahçeli’nin tavrı da doğrudur ve siyasetin normalleşmesine katkıda bulunacaktır. Biraz önce de zikrettiğim gibi, bir insan hakkı meselesi olarak gördüğümüz başörtüsü özgürlüğü ile ilgili anayasal bir teminatın bütün partilerin tam mutabakatı ile çıkması gereklidir ve bu çerçevede HDP dahil bütün partilerle temas son derece doğal ve doğrudur.”

“REFERANDUMA GİTMESİN, TEKLİF KABUL EDİLSİN”

CHP tarafından kanun teklifi olarak gündeme getirilen, AK Parti tarafından ise ‘Anayasa değişikliği’ teklifine dönüştürülen ‘Başörtüsü’ konusunda yorum yapan Davutoğlu, “Bu teklifin TBMM’nde reddedilmesi ya da referanduma götürülmesi geleceğimiz açısından son derece kritik bir seçim sürecinin kutuplaştırıcı bir iklimin gölgesinde kalmasına yol açacaktır. Başta ekonomik sıkıntılar olmak üzere diğer gündem maddelerinin gölgede kalması halkın gündeminin dışında suni bir karşıtlık psikolojisinin oluşmasına zemin hazırlayacaktır” sözlerini sarf etti.

NE OLMUŞTU?

CHP’nin başörtüsü teklifine karşılık anayasa ile çözme teklifi sunan AK Parti hazırlıklara başlamış, taslak metin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulmuştu. Erdoğan’ın onayını alan AK Parti kurmayları, hazırlığı tamamlanan anayasa teklifi Meclis’te grubu bulan partilere ziyaret turuna çıkmıştı. AK Parti bu kapsamda CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP heyetleri ile görüşmüştü.

BAHÇELİ MUHALEFETİ TERS KÖŞE YATIRDI

AK Parti’nin anayasa teklifini HDP ile de paylaşıp görüşmesi MHP kanadından tepkiyle karşılanacağı yorumlarına neden olmuştu. Ancak MHP Lideri Bahçeli salı günü grup toplantısında yaptığı açıklamada “Görüşme son derece doğal ve doğrudur” açıklamasıyla muhalefeti ters köşeye yatırmıştı. Türkiye gazetesi

selyus