Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 13 Aralık 2020

Ahmet Hakan, “Partinizin içindeki tecavüz ve tacizin suçlusu da mı iktidar?

CHP’li Saliha Sera Kadıgil Sütlü’nün parti içindeki taciz ve tecavüz olaylarını hükümete bağlamasına karşı şaşkınlığını gizleyemeyen Ahmet Hakan, “Partinizin içindeki tecavüz ve tacizin suçlusu da mı iktidar? Taciziniz ve tecavüzünüz de mi iktidar yüzünden?” diye sordu.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, CNNTürk’te yayınlanan Tarafsız Bölge program yapımcısı Ahmet Hakan, CHP’li Saliha Sera Kadıgil Sütlü’nün CHP’de başkanların adının geçtiği tecavüz ve taciz olaylarıyla ilgili hükümeti suçlamasına ilişkin, “Herhangi bir AK Partili milletvekili sergileseydi, en az 10 yıl kafa bulunurdu kendisiyle” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü, CHP içerisinde yaşanan taciz ve tecavüzlerle ilgili Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada dinleyenleri şaşkına çeviren ifadeler kullandı.

CHP İÇİNDEKİ TACİZLERİ HÜKÜMETE YÜKLEDİ

Kadıgil, CHP’deki tecavüzlerin suçlusunun AK Parti hükümeti olduğunu söyledi. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, CHP’li bugünkü köşesinde Saliha Sera Kadıgil Sütlü’nün açıklamalarını yorumladı.

“TACİZİNİZ VE TECAVÜZÜNÜZ DE Mİ İKTİDAR YÜZÜNDEN?”

Saliha Sera Kadıgil Sütlü’nün kullandığı, “Bakın şimdi… CHP’nin içinde taciz ve tecavüz vakaları oldu mu? Oldu. Tabii ki olacak. Toplumsal cinsiyet eşitliğine sahip olmayan bir ülkede yaşıyoruz. 18 yıldır sizin iktidarınızda yaşıyoruz.” ifadeleri hatırlatan Ahmet Hakan, “Partinizin içindeki tecavüz ve tacizin suçlusu da mı iktidar? Taciziniz ve tecavüzünüz de mi iktidar yüzünden?” diye sordu.

“HERHANGİ BİR AK PARTİLİ MİLLETVEKİLİ YAPSAYDI…”

Ahmet Hakan, yazısına şöyle devam etti:

“Fakat hepsinden daha önemlisi şurası: Saliha Sera Kadıgil Sütlünün alay edilmeye, mavra çevrilmeye ve kafa bulmaya çok müsait bu cümleleri karşısında… Sosyal medyanın anlı şanlı alaycıları, mavracıları ve kafa bulucuları ölü taklidi yapmayı tercih ettiler. Bu yaklaşımı… Herhangi bir AK Partili milletvekili sergileseydi… En az on yıl kafa bulunurdu kendisiyle…” Yeni Akit

selyus