Ana Sayfa HUKUK, İÇ POLİTİKA 23 Mart 2021

AK Parti, 7. Olağan Büyük Kongre’de tüzük değişikliğine gidiyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, partide bir tüzük değişikliği hazırlığının olduğunu belirterek, Delegelerimize önerilerle geleceğiz.’ dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir CNN TÜRK’te Sena Alkan’ın sorularını yanıtladı.

Kandemir’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

2023 manifestosunda neler var?

Öncelikle teşekkür ediyorum. Bizim için bir başlangıç aslında. Beldelerden başlayan bir sürecin ilçelerde illerde yaptığımız kongrelerin finali bir yönüyle. Bir yönüyle de 2023’ün işaret fişeğini göstereceğimiz, Nasıl bir Türkiye hayal ettiğimizi anlatacağımız bir başlangıç kongresi. 2023’ün bir startı olacak bizim için. İllerde ilçelerde çok güzel bir katılım oldu. 20 senelik bir deneyimimiz var.

Cumhurbaşkanımız kendileri de ifade ettiler. Bir manifesto niteliğinde bir konuşma yapacak. Türkiye’yi nerden aldık nereye getirdik. Bundan sonra nasıl bir Türkiye hayal ediyoruz, bunları aktaracak.

Pandemi ile dev isimli ülkelerin dev olmadıklarını gördük. Avrupa’da sedyelerde insanlar öldü. AK Parti döneminde nereye taşımış olduğunu gördük. Zorluklar sırasında sınanıyorsunuz. Türkiye her zorluktan güçlenerek çıktı.

Bu kongrede yarına dair söyleyecek çok şeyimiz var. 2023’te başaracaklarımız anlatacağız.

Bu yüzyılda nasıl bir Türkiye hayal ediyoruz anlatacağız. Çok önemli bir konuşmaya şahitlik edeceğiz.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

Tüzükte ve AK Parti MKYK’da yaşanacak değişikliklere yönelik soru üzerine Kandemir, “Genel Başkanvekilliği devam edecektir diye düşünüyoruz. Bunun dışında yeni birim ihdaslarını bir komisyon çalıştı, Genel Başkanımıza arz edeceğiz, uygun görürse eğer delegelerimize taşıyacağız. MKYK’da sayıda bir genişleme olacak gibi duruyor, bunu yine Cumhurbaşkanımız uygun görürlerse MKYK’nın ve delegelerimizin oylarına sunacağız.” şeklinde konuştu.

Yeni yüzler görecek miyiz?

AK Parti tarihinde geçen yıl en yüksek üyeyi kaydettiklerini, bir sene içerisinde 1,5 milyon yeni üye kazanıldığını ifade eden Erkan Kandemir, “Bu, bizim için rakam değil. Yani 1,5 milyon insan, 1,5 milyon dünya demek, aşk demek, heyecan demek ve sevda demek, 1,5 milyon kalp demek, yürek demek. Her bir üyemiz her bir arkadaşımız bizim için çok değerli, çok kıymetli. Bunun yansımasını biz il ve ilçe yönetimlerimizi oluştururken bir kere daha gördük.” dedi.

Kandemir ayrıca, ‘Biz yer almak istiyoruz diyorlar. Hep beraber Çarşamba günü göreceğiz. Biz bedel ödemiş bir siyasal hareketiz. Bu millet için ne yapsak bizim için az. Cumhurbaşkanımız her ilde, ilçede milletimize hizmet edecek, sıkıntılarını paylaşacak insanlar bulun dedi. Bugüne kadar isimsiz kahramanlar var, onlarında önerilerini alarak yeni katılımlar oldu.’ dedi.

Kandemir, MKYK listesine çok ciddi talep geldiğini, toplumun her kesiminden kişilerin, AK Parti’nin yönetim organında yer almak istediğini dile getirdi. Yeni Akit

selyus