Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 20 Ağustos 2023

AK Parti adaylarını Kasım’da açıklıyor

AK Parti’de mahallî seçim kampanyasının startı 7 Ekim’deki olağanüstü kongre ile verilecek. Adaylar belirlenirken temayül yapılmayacak, anketler dikkate alınacak. Ankara ve İstanbul adayları öncelikle görücüye çıkacak. Parti, Kasım ayı içinde de adaylarını açıklamaya başlayacak.

Türkiye Gazetesi’nden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre; yerel seçimler için AK Parti’de çalışmalar hız kazanırken hem kampanya stratejisi hem de büyükşehirlerde aday gösterilecek isimler konusunda titiz bir hazırlık yapılıyor. Özellikle büyükşehirlerde ‘AK Parti Belediyeciliği’ markasını taşıyabilecek isimler ön plana çıkarılacak.

AK Parti’de yerel seçim kampanyasının startı 7 Ekim’deki olağanüstü kongre ile verilecek. Bu kongrede oluşacak yeni parti yönetimi, yerel seçim sürecini yönetecek.

Parti yönetiminin yaptığı değerlendirmelere göre, Kasım ayı içinde ise önce Ankara ve İstanbul ardından diğer büyükşehirlerin adayları açıklanacak. 30 büyükşehirin adayları belli olduktan sonra 51 ilin adayları da etap etap duyurulacak. Türkiye gazetesi

selyus