Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

AK PARTİ ADAYLARININ İŞİ ZOR!

AK Parti adaylarını açıklar açıklamaz seçim çalışmaları başladı. Her ne kadar CHP İstanbul’da adaylarını açıklamasa AK Parti bir dakika zaman kaybetmeden seçime odaklanarak sahaya indi bile.

Parti, kurulduğu yıldan bu yana ilk defa bu seçimde çok zorlanacak.

Hem de çok zorlanacak. Sürekli sahanın nabzını tutmaya çalışan bir gariban gazeteci olarak ilçe ilçe geziyorum.

Benim şu ana kadar gördüğüm tablo kötü…

Bir de CHP daha sahaya inmedi.

Onların seçim proje olmadığı için işleri güçleri AK Parti ile uğraşmak olacak. Seçmenin kafasını karıştırmak için ellerinden geleni yapacaklar!

Yalan en büyük malzemeleri zaten!

Bir de tabi AK Parti’li adaylarla ilgili ellerinde bir bilgi varsa onu da her türlük kullanacaklar.

Bence bunu CHP’nin kullanmasına gerek bırakmamak lazım.

Ayrıca AK Parti’nin kirli adayı varsa da kaybetsin…

Bu partiye şaibeli isim ya da aday yakışmaz!

Ha torpille aday olmuştur, araya adam sokmuştur vesaire ama sicil temizdir olabilir…

Ama hem torpilli hem de pislik içinde ise zaten ona destek veren AK Parti’liler hesabını verir ebedi alemde!

Şahsen bu garibanın da aynı yanlışa düşmemesinin istiyorsanız Allah rızası için uyarın. Varsa böyle aday destek vermeyelim…

Vatandaş çok sevdiği AK Parti’ye gönül koyacak, bunu buradan söylemiş olayım!

Özellikle fazlasıyla yapılan zamlara tepki var.. Hem de öyle böyle değil!

Bu tepki sandığa yansırsa vay AK Parti’nin haline…

Hem bazı belediyelerin vatandaşa tepeden bakıp işlerini yapmaması hem de hükümetin zamlarına seçmen yeter artık diyebilir.

Yüzde 40’ların üstünde zam yapıp, 1-2 ay sonra yüzde 10 indirim yapıyoruz açıklamalarına da tepki var, bilesiniz!

Ayrıca Türkiye’de resmi kayıtlarda görünen enflasyon yüzde 20’ler civarında emekliye yapılan zam yüzde 10, hani emekliyi enflasyonun altında bırakmayacaktın!

Ha şunu da söyleyeyim yüzde 20 enflasyon vatandaşa söylenen rakam, görünmeyen enflasyon yüzde35’lerin üstünde…

Şimdi bu yazdıklarıma AK Parti yöneticileri tepki verecek biliyorum. Ben bunu şimdi söylüyorum ki bir önlem alasınız. Yoksa benimde içinde olduğum partiyi bazı ilçelerde sandığa gömecekler…

MHP seçmeninden de gelecek oy belli, o da yetmez sandıktan kurtulmak için.

Saha böyle diyor. Aylardır sahadayım. Kimse kafasını kuma gömmesin, özellikle yetki makamında olanlar! Sonra hep gömülü kalır ve kumdan çıkmaz kafalar!!!

Hükümetin ekonomiyle ilgilenen bakanı bu işi beceremediği aşikâr!!!

Televizyonlara çıkıp hiçbir şey yokmuş gibi konuşmasına vatandaşlardan acayip tepki var!!! Bizzat bunu bize söylüyor vatandaş!

Aslında 31 Mart seçim akşamına kadar hiç ortalıklarda görünmese bence 5-6 puan getirir partiye…

Mamafih, belediye başkan adaylarının işi hiçte kolay olmayacak… Maalesef böyle sıkıntılı bir malzeme var ellerinde…

Adaylar, vatandaşa ne söyleyecekler? Yerel seçim boyunca il ya da ilçesine yapacağı projeleri anlatmak yerine, ekonominin vatandaşa yansıyan olumsuz halini hangi psikoloji ile savunmaya çalışacak, merak ediyorum! Zaten savunmakta zorlanıyorlar…

Özetle AK Parti Adaylarının işi zor…

Tüm bu zorluklara rağmen seçime kadar bu işler düzeltilirse tabii ki seçmenin ilk tercihi yine AK Parti olacak. Ama bazı adaylar sosyal medyalardan algı oluşturmak için fotoğraflar paylaşmaktan öteye geçemedi. Bazıları da gecesini gündüzüne katarak vatandaşa dokunuyor. Yani Liderimizin dediği gibi bu seçimde vatandaşımızın gönlüne girip “Gönül Belediyeciliği”ni yapmamız lazım sözünden yola çıkan bazı adaylar bunu yapmaya çalışıyor.

Şu ana kadar gözlemlediğim Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Pendik Belediye Başkan Adayı Ahmet Cin, Şile Belediye Başkan Adayı İlhan Ocaklı, Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Kartal Belediye Başkan Adayı Ebubekir Taşyürek, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Av. Şeyma Döğücü, Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın ve kısmen de olsa Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Haydar Ali Yıldız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Ömer Arıkan Arısoy göze batacak çalışmalar yapıyorlar…

selyus