Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 25 Ağustos 2016

AK Parti’de ciddi temizlik başladı

AK Parti’de FETÖ/PDY temizliği başladı. Parti içindeki özellikle üst düzey paralelcilerin ihracıyla ilgili bir gecikmişlik olsa da, bugün itibariyle FETÖ bağlantılı 4 ilçe belediye başkanı partiden ihraç edildi.

AK Parti, Fetullahçi Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olan partili belediye başkanlarını temizlemeye başladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, FETÖ ile bağlantılı olduğu tespit edilen Erzurum Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran, Giresun Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme, Konya Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, Nevşehir merkeze bağlı Nar Belde Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş’un AK Parti’den ihraç edildiğini söyledi.

AK Parti’de 17-25 Aralık’tan sonra FETÖ ile bağlantısı olanların tespit edilerek, partiden uzaklaştırıldığını anımsatan Aktay, bu süreçte yapılan il ve ilçe kongrelerinde çok sayıda il ve ilçe başkanının görevinden alındığını bildirdi.

Teşkilatların diken üstünde olduğu şu günlerde üst düzey ihraç çalışmalarının başlatılmasından memnuniyetlerini dile getiren partinin onurlu üyeleri, genel merkezdeki yöneticilere seslenerek “Gözlerinizi kapatın ve bir an olsun 15 Temmuz akşamını hatırlayın. Ondan sonra da parti içindeki FETÖ’cülarla ilgili kararınızı verin. Şimdi kendini masum göstermeye çalışan bu soysuzlara acımayın ve Allah rızası için kimseyi de kayırmayın”

selyus