Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 14 Ağustos 2016

AK Parti’de kimsenin gözyaşına bakılmayacak

Başbakan Yıldırım, “Aklınıza gelen kim varsa muafiyeti yok. Bu örgütle içli dışlı olmuş, bu örgüte bilerek, taammüden destek vermiş herkes aynı muameleyi görecek, gereken hesabı verecek.” Bu açıklamadan anlaşılan AK Parti’de kimsenin gözyaşına bakılmayacak.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde, medya temsilcileriyle bir araya geldi. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Yıldırım, ayrıca parti içindeki paralel temizlik süreci nasıl işleyecek ile ilgili soruları yanıtladı.

Başbakan Yıldırım, “Darbe girişiminin sivil ayağı var deniliyor. Bu konuda kendi partinizdeki bazı kişilere ya da eski çalışma arkadaşlarınıza uzanacak diye bazı şeylerin üzerine gitmiyor musunuz?” sorusunu da şöyle yanıtladı:

 “Kılıçdaroğlu’na, ‘Sizde paralelci var mı yok mu?’ diye sormuşlar. ‘Biz bilmiyoruz, Hükümet söylesin, biz de gereğini yapalım’ demiş. Herkes bizden bekliyor yani. Şimdi orada da ölçü aynı. 17-25 Aralık. Onun öncesine gidersek bu işin içinden çıkamayız. Siyasette de ölçü bu. Burada siyaset bu işten muaf değil, kimin neyi varsa hepsinin ortaya çıkması lazım ama kuşkuyla bakmak doğru bir yöntem değil. Biz yan yana çalıştığımız arkadaşlarımızla ilgili endişe duyarak, kuşku duyarak bir arada olamayız. Bir genel başkan yardımcımızın kardeşi asker de tutuklandı. Şimdi onun hesabını bundan sormamız doğru bir şey değil. Bu tip ilişkiler olabilir, yakınındakilerin birtakım ilişkileri olabilir ama o ilişkilere bizim arkadaşlarımız bilfiil destek veriyor, onu savunuyorsa ayrı bir şey, değilse ayrı bir şey. Bunları birbirinden ayırmamız lazım. Hiçbir kişi, siyasetçi, memur, asker, iş adamı ve medya mensubu fark etmez. Aklınıza gelen kim varsa muafiyeti yok. Bu örgütle içli dışlı olmuş, bu örgüte bilerek, taammüden destek vermiş herkes aynı muameleyi görecek, gereken hesabı verecek.”

İlginizi çekebilir

Al birini vur ötekine!

Al birini vur ötekine!

selyus