Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 3 Mayıs 2017

Erdoğan, “Bu partiye sırtını dönüp de iflah olan kimse görmedik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elbette bu ağır yükü çekemeyenler de oldu, olacaktır. Onları ademe mahkûm ediyor, değerlendirmesini milletimize bırakıyoruz. Şu da bir gerçek ki; bugüne kadar bu davaya, bu partiye sırtını dönüp de iflah olan kimse görmedik”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliğinden sonra partiye yeniden üyeliğini önü açılınca 2 Mayıs Salı gün AK Parti Genel Merkezde yapılan grup toplantısında resmi olarak partiye geri döndü. Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

“BİZİM MUHABBETİMİZ RÜZGÂRA GÖRE YÖN DEĞİŞTİRMEZ”

“Bizim sizlerle olan yol arkadaşlığımız, gönüldaşlığımız öyle pamuk ipliğine bağlı değildir. Bizim muhabbetimiz rüzgâra göre yön değiştirmez” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü bizim kardeşliğimiz ahiret kardeşliğidir, buna böyle bakacağız. Bizim dava arkadaşlığımız ervah-ı ezelden levh-i kalemde yazılmıştır, buna böyle bakacağız” diye ekledi.

“KİMSE BİZİ BUNA ZORLAMADI”

Dava adamlığının kolay olmadığını vurgulayarak, “Kimse bizi buna zorlamadı. Her birimiz kendi irademizle, kendi tercihimizle bu meşakkatli yola revan olduk” diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sonunda rütbe, mevki-makam, mal ummadan, hiçbir şey hesap etmeden çıktığımız yol bizi işte buralara getirdi. Er kişi niyetine musallada ve oradan mezara; yolculuk bu. Elbette bu ağır yükü çekemeyenler de oldu, olacaktır. Onları ademe mahkûm ediyor, değerlendirmesini milletimize bırakıyoruz. Şu da bir gerçek ki; bugüne kadar bu davaya, bu partiye sırtını dönüp de iflah olan kimse görmedik” ifadelerini kullandı.

“HAKK’A VE HALKA HİZMET YOLUNDA MEVLAM BİZE GÜÇ VERSİN, KUVVET VERSİN”

Bundan sonraki çalışmalarında safları daha da sıkılaştırarak yola devam edeceklerini, 21 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olağanüstü kongreden AK Parti’nin güçlenerek çıkacağına inandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: “Olağan Kongre sürecini fırsat bilerek bu güçlenmeyi aşağıdan yukarıya doğru ve kararlı bir şekilde sürdürmeliyiz. Kaybedecek zamanımız yok. Yolumuz uzun, vazifemiz ağırdır. Önce mahalli seçimlerin, ardından Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin yapılacağı 2019 yılına kadar geçecek süreyi çok iyi değerlendirmek mecburiyetindeyiz. Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin. Hakk’a ve halka hizmet yolunda Mevlam bize güç versin, kuvvet versin. Bu düşüncelerle sözlerime son verirken, aileme yeniden katılıyor olmanın, bu çatı altında yeniden sizlerle bir araya gelmenin sevinci, heyecanı, mutluluğu içinde hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Muhabbetiniz, coşkunuz, ahde vefanız için her birinize gönülden teşekkür ediyorum.”

selyus