Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 23 Ağustos 2016

AK Parti’de örnek olacak istifa

AK Parti’de diğerlerine örnek olacak bir istifa gerçekleşti. Bu Kutlu Davanın ve AK Parti’nin Kurucu Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın “SİYASETİN TEK LİMANI AHLAKTIR” sözünün önünde oturarak çok önemli bir mesaj veren AK Parti Şiran İlçe Başkanı Bekir Kara, FETÖ bağlantısı olduğu için gözaltına alınarak tutuklanan kardeşinin daha sağlıklı yargılanması için görevinden istifa etti.

AK Parti’de Fetullahçi Terör Örgütü ile yakınları bağlantısı olan üst düzey yöneticiler istifa etmeye başladı. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün son günlerde yaptığı açıklamaların ardından bu istifaların arkasının geleceği bekleniyor. AK Parti Şiran İlçe Başkanı Bekir Kara, ‘Kardeşimle ilgili adli sürecin de sağlıklı yürütülmesi için bugün itibarıyla AK Parti Şiran İlçe Başkanı olarak görevimden istifa ediyorum’

Bekir Kara, AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 2008 yılından bu yana AK Parti Şiran İlçe Başkanlığı görevini yürüten Başkan Bekir Kara, “15 Temmuz gecesi ülkemiz çok büyük bir badire atlattı. Millet olarak bu darbeye gerekli en güzel cevabı verdik. Günlerce demokrasi nöbetimizi tuttuk. Allah’a şükür ki başta Cumhurbaşkanımızın feraseti ve milletimizin de dik durmasıyla bu darbeyi püskürttük. Allah inşallah böyle günleri bizlere tekrar yaşatmasın. Bize bu kara geceyi yaşatan FETÖ terör örgütünü, başta elebaşı Fetullah Gülen olmak üzere hepsini Allah’ım Kahhar ismiyle kahreylesin. Darbe gecesi yaşanan olaylarda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum.” diye konuştu.

Bu süreç kapsamında kardeşi Abdullah Kara’nın gözaltına alınarak tutuklandığını ifade eden Kara, “Ben 17-25 Aralık 2013 süreci sonrasında kendisiyle konuştum ve uyardım. Bana ‘bunlarla herhangi bir ilişkim kalmamıştır’ cevabını verdi. Ben kendisinin suçsuz olduğuna inanıyorum. Tabii bu süreç sonrasında herhangi bir suçu varsa kardeşim de olsa cezasını çekmelidir. Kardeşimle ilgili adli sürecin de sağlıklı yürütülmesi için bugün itibarıyla AK Parti Şiran İlçe Başkanı olarak görevimden istifa ediyorum.” dedi. 

selyus