Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 6 Ağustos 2023

AK Parti, İBB adayı için kapsamlı bir şekilde anket yaptırıyor

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı için kapsamlı bir şekilde anket yaptırdığı gelen kulisler arasında. Yapılan ankette ismi geçenler: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Murat Kurum, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca.

2024 yerel seçimleri için çalışmalara başlayan AK Parti’de aday adayları şekillenmeye başladı.

İstanbul Büyükşehir adaylığı için adı geçen bazı isimleri, Milliyet gazetesi yazarı Zafer Şahin aktardı.

CNN Türk canlı yayınına konuk olan Şahin’in açıklamalarına göre, AK Parti’nin İstanbul için öne çıkan adayları şu şekilde:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Murat Kurum, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca.

Zafer Şahin “Kurum’un adı geçenler arasında ancak enteresan bir biçimde Murat Kurum’un ismi Ankara için de geçiyor” dedi.

ERDOĞAN KAPSAMLI BİR ANKET YAPTIRIYOR

AK Parti kulislerinde konuşulanlara göre; işi şansa bırakmak istemeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul adayı için kapsamlı bir anket çalışması yapılmasını istediği öğrenildi. Özellikle CHP’nin güçlü olduğu ilçelerde vatandaşa ismi İBB adayı olarak geçen vitrindeki isimler sorulacak. Bu anketten elde edilecek sonuç adayın belirlenmesi hususunda önemli bir kriter olacak.

selyus