AK Parti içinde Süleyman Soylu’ya operasyon çekilmek istendi (!)

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile dostlukları eskilere dayanan İnternet Haber Yönetim Kurulu Başkanı, Usta gazeteci Hadi Özışık, yer yerinde oynayacak açıklamalar yaptı. Süleyman Soylu’ya operasyon çekilmek istendiğinin altını çizen Özışık, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soylu’yu bunlara yem etmediğini ifade ediyor. Bazı Genel Başkan Yardımcıları, AK Parti Grup Başkan Vekilleri ve bazı milletvekilleri ile İstanbul İl Başkanı’nın sosyal medya hesapları Özışık’ı haklı çıkarıyor. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2 gündür Türkiye’nin gündemine oturdu. Soylu, “Hiç bir zaman zarar vermek istemediğim Aziz Milletimiz, hayatımın sonuna kadar da sadık olacağım Sayın Cumhurbaşkanım beni bağışlasın. Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum” diyerek bakanlıktan istifa etmişti.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şimdi istifa zamanı değil, beraber daha yapacak çok işimiz var” deyip Süleyman Soylu’nun istifasını kabul etmemişti..

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yakın arkadaşı İnternet Haber Yönetim Kurulu Başkanı, Usta gazeteci Hadi Özışık, kardeşi gazeteci Süleyman Özışık’ı konuk ettiği ’Perde Arkası’ programında altı çizilecek açıklamalar yaptı. Soylu ile bir saatten fazla görüştüğünü söyleyen Özışık, Soylu’nun sadece sokağa çıkma yasağını açıkladığında gelen tepkilerden dolayı istifa etmediğini, parti içinde operasyon çekilmek istendiğini söyledi.

Soylu, TBMM’de CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel kendisine bir sürü hakaret ettiğini, AK Parti Grup Başkan Vekilleri buna sesiz kaldığını Hadi Özışık’a söyledi.

AK Parti’yi ve AK Parti içindekileri dizayn etmek isteyen bir güç Soylu’yu hedef aldığını dile getiren Hadi Özışık, istifa etmeyi kafaya koyan Süleyman Soylu, telefonda Cumhurbaşkanımıza “Efendim beni bağışlayın” dediğini, Cumhurbaşkanımızın da Soylu’ya, “İstifa etmek senin hakkın, kabul etmemek, o istifayı gündeme almamak benim hakkım. İşine Bak” Soylu tekrar Cumhurbaşkanımıza “Efendim yaşanan hadiseler var. Siyaseten yanlış anlaşılmalar ve yapılan yanlışlar var, Ben istifa edeyim ve elinizi rahatlatayım” dediğini belirtiyor. Cumhurbaşkanımız Soylu’ya, “Bu mesele hepimizin meselesi. Süleyman Soylu’nun meselesi değil. Sen işine bak. Görevinin başında ol” diyor.

Çok daha önemlisi dün gece 01,30 da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soylu ile telefondan 1.5 saat görüşüyor. Soylu parti içinde olup bitenleri, kendisine ve başka kişilere de operasyon çekmek isteyenleri tek tek anlatıyor!

Bundan sonrasını Hadi Özışık’tan dinleyelim…

selyus