Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 18 Eylül 2015

Hasan Can Osmanlı Ocakları’yla buluştu

Osmanlı Ocakları Ümraniye İlçe Teşkilatı, Ümraniye Nikâh Sarayı’nda şehitleri anma gecesi düzenledi. Anma programına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’da katıldı.

Ümraniye Nikâh Sarayı’nda, Osmanlı Ocakları Ümraniye İlçe Teşkilatı tarafından şehitleri anma gecesi düzenlendi. Geceye, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Osmanlı Ocakları İstanbul İl Başkanı Hasan Türksel, Osmanlı Ocakları İl Gençlik Kolları Başkanı Furkan Gök, Osmanlı Ocakları Ümraniye İlçe Başkanı Adem Kaya, Osmanlı Ocakları Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgi Fişkin, Tarihçi- Yazar Yavuz Bahadıroğlu, belediye başkan yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı. Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Osmanlı Ocakları Ümraniye İlçe Başkanı Adem Kaya yaptığı konuşmasında, Osmanlı Ocakları’nın kuruluş amacını anlatarak, programa katılan tüm katılımcılara teşekkür etti.

Osmanlı Ocakları İstanbul İl Başkanı Hasan Türksel gerçekleştirdiği konuşmasında, “Osmanlı; örf, adet ve kültürünü yaşamak ve yaşatmak adına kurulan bir STK’yız” dedi. Çalışmalarının genellikle gençlik üzerine olacağını belirten İl Başkanı Hasan Türksel, “ Kapımız her zaman gençlerimize açıktır” diyerek konuşmasına son verdi. 

BAŞKAN HASAN CAN; “RABBİM BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZE RAHMET EYLESİN”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Osmanlı Ocakları’nın çok değerli yöneticileri, bugün bu salonda yüce makama ermiş ve Allah-ü Teala’nın diri olduklarını bize müjdelediği o mübarek insanları yad etmek, onları Fatiha’larla anmak için toplandık. Sevgili kardeşlerim; En çaresiz olduğu zamanda bile yedi düvele karşı bilek güreşi yapmayı başarmış ve bu bilek güreşinden de bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti’ni çıkarmış bir milletin çocuklarını, 3 tane kendini bilmez, dize getireceğini zannediyor” dedi. Başkan Hasan Can; “Maksat bu ihanet şebekelerinin ihanetine karışmamış masum insanları ezmeden sıkıntıya düşürmeden o bin yıllık kardeşliği yeniden kurmayı başarmak ve fitne odaklarını ve fitne çetelerini de tarumar etmektir. Rabbim bütün şehitlerimize rahmet eylesin” diyerek sözlerini noktaladı.

Birlik ve beraberlik vurgusunda bulunan Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu; “ Şehitlere rahmet, ailelerine de başsağlığı dileyerek” sözlerini noktaladı.

Gece, daha sonra sinevizyon gösterisinin yanı sıra tarihçi- yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun şehitler ve şehitlik hakkındaki anlatıları ile sona erdi.

İlginizi çekebilir

Fuat Avni yakalandı!

Fuat Avni yakalandı!

selyus