Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

AK Parti İlçe Başkanları ve ilçelerin analizi!

AK Parti İlçe Başkanları ve İlçe Teşkilatlarına yönelik bir yazı kaleme alacağız diye duyurmuştuk, bugüne nasıpmış.

Aslında buradan yapacağım yapıcı ve fayda getirecek eleştirilerime hüsnüzan bir pencereden bakılmasını istiyorum.

Hele hele seçim öncesi bir uyarı olsun bu yazı…

Öncelikle ilçe başkanlarından bahsedeyim. İstanbul’un bazı ilçe başkanları acayip temkinli ve risk almaktan da korkuyor. Önceki ilçe başkanları gibi değiller.

Ya da sert mizaçlı olduğu söylenen İl Başkanı Bayram Şenocak’tan destur almadan hiçbir şey yapmıyorlar.

Bizler, önceki ilçe başkanlarından alıştığımız için sürekli üretiyorlardı. Üretken başkanların ilçelerinde ya bir proje ya bir çalışma hayata geçiyordu.. Şimdi ise tek tuk oluyor…

Ha tabi her ne kadar temkinli davransalar da bazı ilçe başkanlarında ışık var.

Bazı ilçe başkanları ise tecrübeleriyle süreci çok iyi götürüyor. İsim verecek olursak Şile İlçe Başkanı İlhan Ocaklı, Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir. Bakırköy İlçe Başkanı Tülün Mazlumoğlu Kestane, Beyoğlu İlçe Başkanı Av. Harun Muş, Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Pendik İlçe Başkanı Rüstem Kabil gerçekten hepsi de ilçelerine hakim ve disiplinli bir şekilde süreci başarıyla götürüyorlar…

Yeni ilçe başkanları içinde bazıları acemiliğini üzerinden attı.

Ve özellikle belediyesi CHP’de olan yeni ama tecrübeli ilçe başkanları Kartal İlçe Başkanı Gürkan Akyol, Ataşehir İlçe Başkanı Av. Ahmet Özcan, Maltepe İlçe Başkanı Mehmet Erikçi Kendi ilçelerinde güzel bir çıkış yakaladılar ve son seçimde AK Parti’yi CHP’nin önüne taşıdılar. Bence bu önemli bir gelişme…

Bu arada Kadıköy İlçe Başkanı Av. Aydoğan Ahıakın’a ayrı bir paragraf açmak istiyorum. Siyasette eski olmamasına rağmen tehlikenin geleceği yeri çok iyi sezinleyecek kadar hayat tecrübesi olan bir isim. Aceleci davranmayan ve inanmadığı şeyi yapmayan bir duruşa sahip. Ayrıca analitik düşünebilen ve temkinli davranan ilçe başkanları arasında olan Ahıakın, Türkiye’nin en zor ilçesinde siyaset yapmanın zorluklarını kolaylaştırmak için görev yaptığı makama çok zaman ayırıyor.

Bir başka konu İlçe Başkan Yardımcıları.

Bazı ilçelerde İlçe Başkan Yardımcıları gelişigüzel belirlendiği ve kendi alanlarıyla ilgili birimlerde olmadıkları için verim alınamadığı bilgisi geliyor da neyse!

Hatta bir önemli bilgide İl Başkanı Şenocak, İlçelerde yaptığı ziyaretlerde bazı başkan yardımcılıkları ile ilgili hiçte iyi şeyler söylemediği kulağımıza geldi. Onları ilçe başkanları ile yüz yüze tartışırız, yeri burası değil.

İlçelerin tanıtım medyalarından bahsedecek olursak, istisna birkaç ilçe hariç olmasalar daha iyi! En azından ilçelerin tanıtım medyası yok deriz.

Varlıklarıyla yoklukları belli olmayan tanıtım medya birimleri kendi ilçelerinde sitelerine en son ne zaman girdiler, merek ediyorum!

Ben bile Tanıtım Medya Başkanlarından daha fazla giriyorum sitelerine.

Siyaset yaptığınız ilçede partili partisiz vatandaşlar yaptıklarınızı merak ediyor ve siteye giriyor… Giriyor da ne oluyor, ya 6 ay önceki bir bayramlaşmadan yarım cümle yazı ve bir iki fotoğraf, ya da bir yıl önceki basit bir paylaşım…

Tabi sadece birkaç Twitter paylaşımından ibaret değildir tanıtım medya!

Partilerde tanıtım medya, en önemli birkaç birimden biridir. Hatta bana göre en önemli birimdir!

Ha ilçe olarak bir icraat yoksa ve bir proje üretmiyoruz diyorsanız o başka!!!

Şunu tüm samimiyetimle söylüyorum bir çok ilçenin Kadın Kolu Tanıtım Medya Birimleri Ana Kademeleri çoktan aşmışlar…

Son olarak gözlemlediğim ise bazı ilçe yönetim kurulları yetersiz ama mahalle teşkilatları adeta eski partinin kuruluş yıllarındaki o ruhu canlandırıyor.

Önümüzdeki seçimlerde ne alınacaksa yine mahalle teşkilatlarının verimli çalışmasından alınacak gibi görünüyor…

Vakit yakın, şimdi teşkilatların ayağa kalkma zamanı…

selyus