Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

AK Parti İstanbul’da milletvekili aday listeleri heyecanı var

AK Parti’de 14 Mayıs Milletvekili Genel Seçimleri için MKYK üyeleri, milletvekilleri, il yürütme ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, il kadın kolları yürütme ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın kolları başkanları, İBB meclis üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri, ilçe meclis üyeleri, muhtarlar, eski siyasilerin aday adayı olduğunu gördük.

AK Parti bu seçimlerde işi çok daha sıkı tutarak uzun bir süredir, her ilde kamuoyu yoklaması yaptırarak, ön plana çıkan isimlerin vatandaştaki karşılığını ölçtü.

Ayrıca aday adayı olanların teşkilatla uyumları, diğer milletvekilleri ile problem yaşayıp yaşamadıkları gibi kriterler de listeler hazırlanırken göz önünde bulunduruldu.

AK Parti grup yönetiminin de, mevcut milletvekilleri ile ilgili meclis’teki performans raporunu genel merkez yönetimine sunduğu belirtiliyor.

AK Parti listelerinde öncekilere oranla daha fazla genç ve kadın adaya yer verilmesi bekleniyor.

Ayrıca aday adayları ve mevcut milletvekillerinin dışında sürpriz isimlerde bekleyelim.

Sanat dünyasından Bahadır Yenişehirlioğlu, Tamer Karadağlı, Taner Ertürkler, Bülent İnal gibi isimleri sayabiliriz.

Milletvekili olarak girdiği TBMM’de 2 Mayıs 1999 yılında İslam ve başörtüsü düşmanları tarafından zulme uğrayan Merve Kavakçı listenin ön taraflarında yerini alması bekleniyor.

Listeye girmesine kesin gözüyle bakılan gazeteci Hulki Cevizoğlu aday adayları arasında bulunuyor.

İstanbul 1. Bölgede 5 genel başkan yardımcısı, 12 milletvekili var.

Bu 5 genel başkan yardımcısı ve 12 milletvekilinin yarısı listelerde olmayacağını söyleyebiliriz.

Bu bölgede listelere girmesine kesin gözüyle bakılan İsmail Erdem, Hasan Can, Tuğba Işık Ercan, Behiye Eker, Şengül Karslı, Azmi Ekinci, Sabri Şahsuvar (Balaman), Hurşit Yıldırım gibi ağırlığı olan tanınmış simalar var.

Şunu da unutmadan yazayım, 3 bölgeye kazanacak yerden birer tane HÜDA PAR ve DSP’den birer tane isim yerleştirilebilir.

1. bölgede teşkilatların yakından tanıdığı ve İstanbul’da karşılığı olan isimlerin yanı sıra partide önemli emekleri olan ilçe başkanları, il yürütme ve yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, kadın teşkilatlarından listelere girmeye hak eden isimlerin fazla olması nedeniyle hangi ismi yazayım diye zorlanacağım için çok fazla isim detayına girmek istemiyorum.

Ancak 1. bölgede sürpriz yapmasını beklediğim Selver Akkoyun Korkmaz, Sevim Çelik, Murat Şahsuvaroğlu, Ersoy Özbek, Salih Elmas, Hami Birkan, Ebubeşir Ceylan, Yunus Köse, Üzeyir Işık, 15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat listeye girmeye çok yakın görülüyor.

Aldığımız bilgilere göre Ali Sevinç başta olmak üzere eski ilçe başkanlarından 4-5 isim listede olacağı duyumunu aldık.

2. bölgede öne çıkan isimler Önder Benzeş, Temel Başalan, Reşide Yüksel, Sümeyye Esenyel, Ali Turan, Tülay Demircan Koyuncu, Ayşegül Esra Atık, Cahit Altunay, Bahattin Ünver.

3. bölge ise ismi öne çıkanlar Sevim Sayım Madak, Şebnem Koçakelçi Elgörmüş, Hatice Bozdağ, Mehmet Serhat Karadağ.

Neticede listelerin açıklanması an meselesi.

3 bölgede açıklanacak isimlerin İstanbul’a ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum.

Kalın sağlıcakla.

selyus