Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 7 Mart 2017

AK Parti Kadıköy, Bakan Çavuşoğlu’nu ağırladı

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Kadıköylü Kanaat Önderleri, Sivil Toplum Kuruşları’nın temsilcileri ve İşadamları Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu ile bir araya geldi.

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı, Kadıköylü Kanaat Önderleri, Sivil Toplum Kuruşları’nın temsilcileri ve İşadamlarını Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu ile kahvaltıda buluşturdu. İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin’in ev sahipliğinde samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada, Bakan Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi” için gündemde olan 18 maddeyle ilgili önemli açıklamalara yer vererek, hayırcıların vatandaşlara yalan söylediklerini ifade etti.

“TÜRKİYE YENİ BİR YÖNETİM SİSTEMİ DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİYOR”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, “Çok değerli Dışişleri Bakanımızı Kadıköy’de ağırlıyoruz. Kendilerine, zaman ayırıp bizlerle beraber oldukları için öncelikle teşekkür ediyorum. Sayın bakanımızın Kadıköy’e geleceğini öğrenince, Kadıköy’ün iş dünyasının, stk’ların ve kanaat önderlerinin ileri gelenlerini bakanımızla buluşturalım istedik. Tarihi bir sürecin arifesindeyiz. Bizlerde bu tarihi sürecin öncesinde, tarihi sürece katkı sunaya çalışan ve katkı sunmak için niyetlenmiş bireyleriz. Türkiye çok önemli bir zaman diliminden geçiyoruz.  Bir kırılma noktasıyla karşı karşıyayız. Türkiye yeni bir yönetim sistemi değişikliğinde gidiyor. Bizlerde bu istikrarlı sisteme kavuşması için gece gündüz çalışan kardeşleriniziz. Burada ki amacımız; Türkiye’yi güçlü kılacak, Türkiye’yi yüzyıllar ötesine taşıyacak, Türkiye’de istikrarlı bir yönetim sistemi oluşturacak bir çalışmaya imza atmak istiyoruz. Türkiye’nin istikrarlı geleceği için 16 Nisan’a kadar gece gündüz koşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN HEPİMİZ ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMALIYIZ”

Merhum Mehmet Akif Ersoy’un “Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.” sözüyle konuşmasına başlayan AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, “Vatan kimin? Vatan, bu ülke üzerinde 780 bin kilometre kare üzerinde yer 80 milyon vatandaşımızın tamamınındır. Türkiye’nin yarınlara güçlü bir şekilde, daha kuvvetli bir şekilde, geleceği aydınlık bir şekilde taşınması hepimizin vazifesi. O yüzden bir kişinin bile benim vazifem değildir demeden, kendini kenara koymadan, güçlü Türkiye’nin geleceği için elini biraz daha fazla taşın altına koymalıdır” şeklinde konuştu.

“KILIÇDAROĞLU’NUN MADDELERİ OKUMADIĞI BELLİ”  

Bakan Çavuşoğlu, “Kılıçdaroğlu’nun “Yeni modeli kurduk. Halk seçti cumhurbaşkanını… Başbakan da başkası oldu. Cumhurbaşkanı başka bir partinin genel başkanı, başbakan başka bir partinin genel başkanı… Asıl kavga o zaman çıkacak. Niye bunu söylemiyorlar millete, neden bu anlatılmıyor millete?” diye açıklama yaptığı sözünü hatırlatarak, “Kılıçdaroğlu’nun maddeleri okumadığı belli, bunu ya cahilliğinden yaptı, ya da maddelerden haberi yok. Yeni sistemde başbakanlık yok zaten. Evet için Kılıçdaroğlu bizim için gayet iyi çalışıyor” dedi.

“AVRUPALI DOSTLARIMIZDA ‘EKSEN KAYMASI’ SORGULAMALARINI DA GÖRÜYORUZ”

Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda dış politikaya da değinen Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, “Çok boyutlu dış politikamızı her alanda sürdürmeye çalışıyoruz. Girişimci ve vicdani dış politikamızı ön plana çıkarıyoruz. Bazen dostlarımızın rahatsız olduğunu görüyoruz. Hatta ‘eksen kayması’ sorgulamalarını da görüyoruz. Rusya ile ilişkilerimiz kötü olduğu dönemde ‘aman kriz olmasın iyileştirin’ derken, şimdi ‘niye normalleşti’ diyenleri de görüyoruz. O dostlarımıza bir hatırlatalım. Bizi zemin kayması var diye sorgulayan sizler, o ülkelere iyi derece ilişkiler kuruyorsunuz. Sizinki eksen kayması olmuyorsa bizimki niye olsun” ifadelerini kullandı.

“ACABA NİYE WİLDERS GİBİLERİN ESİRİ HALİNE GELDİ AVRUPA”

Bakan Çavuşoğlu, “Hollanda önce ‘Türkiye Dışişleri yetkilileri gelemez’ diyor. Sonra alttan haber gönderiyor ‘Ya biz zor durumdayız. Eğer bakan gelirse bu Wilders’in kazanmasına sebep olur. Bu zor bir durum, sonra gelsin’ Keşke bunu önceden telefon açarak rica yöntemi ile bu zor durumu anlatsalardı. Ama önce sosyal medya ile popülizm yapacaksın, ardından haber göndereceksin. Bu dostların ilişkisine yakışan bir tavır değildir. Acaba niye Wilders gibilerin esiri haline geldi Avrupa. Bugüne kadar 10 yıldır ırkçı partiler ilerliyor”

Toplantının ardından AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan’la birlikte Kadıköy İskele Meydanı geçen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kadıköylülere kısa bir konuşma yaptıktan sonra “Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi” tanıtım çadırının açılışını yaptı.

selyus