Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 4 Ekim 2022

Başörtüsü algısı yapan Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir metrekarelik bez parçası” dediğini unuttu herhalde!

Bir televizyon kanalında başörtüsü için ‘bir metrekarelik bez parçası’ diyen ve AK Parti hükümeti, çıkardığı yasa ile başörtüsü sorununu meclisten geçirdiğinde itiraz için koşa koşa Anayasa Mahkemesine Kılıçdaroğlu, TBMM grup toplantısının ardından başörtüsü üzerine kanun teklifi vereceklerini duyurdu. Öte yandan başörtüsü sorununu 2013 yılı Eylül ayında Başbakanken sosyal medya hesabından paylaşım yapan Recep Tayyip Erdoğan, “Kılık kıyafet yönetmeliğini değiştirerek, kamu kurumlarında başörtüsü yasağını kaldırıyoruz.” diyerek konuyu meclise getirip başörtüsü sorunun çözmüştü.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN BAŞÖRTÜSÜ AÇIKLAMASI: “BİR METREKARELİK BEZ PARÇASI”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saat 21’de Twitter hesabı üzerinden videolu bir mesaj yayımladı. Başörtüsü üzerine konuşan CHP lideri “Kadınlara giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Toplantısının hemen ardından başörtüsü üzerine kanun teklifi vereceklerini duyuran Kılıçdaroğlu, “Yarın itibariyle bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

Özetle bu yol, yürek istiyor. Siyaseten büyük yürek istiyor. Türkiye’yi barıştırma yolu zor ve engebeli bir yol. Ve bu yolda hep beraber yürümek zorundayız. Bu yaralardan biri de başörtüsü mevzusu. Burada bizim de yanlışlarımız oldu geçmişte. Ama değişmeyi, öğrenmeyi bildik. Şimdi bir sonraki aşamaya geçme zamanı.

Bu meseleyi toplum olarak aşma, geride bırakma zamanı. Konuyu, devlet ciddiyetiyle çözme ve siyasetçilerin iki dudağı arasından çıkarma zamanı. Evrensel hukuk ilkeleriyle uyum içinde bir kanuni çerçeve oluşturduk. Kadınlara giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız.

Yarın itibariyle bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi, grup toplantısından hemen sonra, TBMM’ye sunacağız. CHP Grubu, eksiksiz, amasız, fakatsız ve yüreklice bu kanunun arkasında duracaktır.

Saray’ın da samimiyet turnusolu bu. Bakalım onların tutumu ne olacak. Türkiye’nin yaralarını bir bir kapatma konusunda yol arkadaşlarım benimle. Türkiye’nin birçok kanayan yarasını kapatma konusunda da biz daha cesur olacağız. Bundan en ufak bir şüphem yok.

Ve sevgili halkım; bu zor ama zor olduğu kadar da hakiki olan yolculukta sizi de yanımda görmek istiyorum, iyi akşamlar…

RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN BAŞÖRTÜSÜ İLE İLGİLİ  9 YIL ÖNCEKİ PAYLAŞIMI

YASAKLANSIN DİYE AYM’YE KOŞMUŞTU

2008 yılında çıkan yasayla başörtü yasağı kaldırılırken, Kemal Kılıçdaroğlu’nun da aralarında bulunduğu CHP’li milletvekilleri Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) iptal başvurusunda bulunmuştu.

DSP’li milletvekillerinin de desteğiyle gerekli imzayı tamamlayan CHP, değişikliğin iptali veya yok hükmünde kabul edilmesini ve yürürlüğün durdurulmasını istemişti.

CHP yönetimi, bir taraftan yasakları savunarak bunun öncülüğünü yaparken diğer taraftan da enteresan bir şekilde başörtülü açılımı adı altında parti programı düzenleyerek çarşaf giyen kadınlara rozet takmıştı.

“BİR METREKARELİK BEZ PARÇASI”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yıllar önce katıldığı bir televizyon yayınında başörtüsü için ‘bir metrekarelik bez parçası’ ifadelerini kullanmıştı. Yeni Akit Gazetesi

selyus