Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 2 Kasım 2018

AK Parti Kadıköy bayrağına sahip çıktı

Kadıköy’de geçtiğimiz Mayıs ayında AK Parti Seçim İrtibat Bürosuna saldırarak burada asılı parti ve Türk bayraklarını indiren Nurdan Kutmen hakim karşısına çıktı.

20 Mayıs tarihinde Kadıköy Sahrayıcedit Mahallesi’nde bulunan seçim irtibat bürosuna saldırarak, AK Parti ve Türk bayraklarını indiren Nurdan Kutmen hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Anadolu 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugün ilk duruşması yapıldı. Duruşmaya katılan sanık Nurdan Kutmen, kendisinin CHP üyesi olduğunu beyan ederek, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Duruşmada, saldırıya uğrayan seçim irtibat bürosunda görevli ve teşkilat başkanı olan şikayetçi Meryem Yavuz, Av. Cafer Tanrıkulu, suçtan zarar gören sıfatıyla müdahil olan AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı adına Av. Mehmet Denizoğlu hazır bulundu. Avukatlar, sanığın yaptığı saldırının kamera kayıtları ile tespit edildiğini belirterek Nurdan Kutmen’in cezalandırılması talebinde bulundular.

Ak Parti Kadıköy ilçe başkanı Av. Aydoğan Ahıakın ile ilçe yönetim kurulu üyeleri ve parti teşkilatı mensupları duruşmayı izlemek üzere hazır bulundular. Ayrıca parti gönüllüleri ve vatandaşlardan oluşan kalabalık bir grup da mahkeme salonu önünde toplandı.

Mahkeme, dosyadaki delillerin incelenmesi ve karar verilebilmesi amacıyla duruşmayı 07 Şubat 2019 tarihine erteledi.

20 Mayıs 2018 tarihinde Sahrayıcedit Mahallesinde açılan AK Parti Seçim İrtibat Bürosuna asılan Türk Bayrakları ve Parti bayraklarını indirerek partililere saldıran Nurdan Kutmen’in bu tutumu tüm kamuoyunda büyük tepki toplamıştı. Duruşmada kendisinin CHP üyesi olduğunu dile getiren Kutmen ile ilgili olarak mahkemenin vereceği karar merakla bekleniyor.

selyus