Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 10 Temmuz 2017

AK Parti Milletvekili Hurşit Yıldırım, “Bu davalara sonuna kadar sahip çıkacağız”

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi esnasında Kartal Köprüsü ve Samandıra gişelerini kontrol altına alınmaya çalışılmasına ilişkin 30’u tutuklu 117 askerin yargılandığı davanın ilk duruşmasına katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Hurşit Yıldırım, “15 Temmuz’da vatanına milletine, demokrasisine sahip çıkan burada olan gazilerimizi, şehit yakınlarını biz siyasiler de asla yalnız bırakmayacağız. Çünkü o gece sadece demokrasiye sahip çıkmadı şehitlerimiz, gazilerimiz milletimiz, o gece siyasi olarak bizlere de sahip çıktılar. Bizim aziz milletimize can borcumuz var. Bu davalara sonuna kadar sahip çıkacağız.” dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında, Kartal Köprüsü ve Samandıra gişelerinin kontrol altına alınmaya çalışılması ve bu sırada 11 kişinin yaralanmasına ilişkin 30’u tutuklu 117 askerle ilgili davanın ilk duruşması görülmeye başladı. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada görülen duruşmaya katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Hurşit Yıldırım, önemli açıklamalarda bulundu.

“BİZİM AZİZ MİLLETİMİZE CAN BORCUMUZ VAR. BU DAVALARI SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Duruşmaya verilen arada gazetecilere değerlendirmelerde bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Hurşit Yıldırım, “15 Temmuz’un üzerinden yaklaşık 1 sene geçiyor. 15 Temmuz ruhunu asla unutturmayacağız. 15 Temmuz’da vatanına milletine, demokrasisine sahip çıkan burada olan gazilerimizi, şehit yakınlarını biz siyasiler de asla yalnız bırakmayacağız. Çünkü o gece sadece demokrasiye sahip çıkmadı şehitlerimiz, gazilerimiz milletimiz, o gece siyasi olarak bizlere de sahip çıktılar. Bizim aziz milletimize can borcumuz var. Bu davalara sonuna kadar sahip çıkacağız. Asla ve asla şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi yalnız bırakmayacağız. Her daim onların yanında olacağız bu duruşmalar ne kadar uzatırlarsa uzatsınlar eninde sonunda adalet tecelli edecek ve bizde bunu hep beraber göreceğiz inşallah” dedi.

selyus