Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 6 Şubat 2017

AK Parti Milletvekili Satır’dan kamuoyuna önemli açıklama

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Mihrimah Belma Satır, son günlerde kamuoyunu yoğun bir şekilde meşgul eden CHP milletvekilinin fütursuzca haberleşme gideri üzerine kamuoyuna önemli bir açıklama yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Mihrimah Belma Satır, son günlerde kamuoyunu yoğun bir şekilde meşgul eden CHP milletvekilinin kabarık haberleşme giderleri üzerine bir açıklama yapma gereği duyduğunu ifade etti. HAK ve ADALET kavramını, HAKKIN SUİSTİMALİNİN ne anlama geldiğini bilen biri olduğunu belirten Satır, “CHP’li vekil tabii ki topu taca atan açıklamaları nedeniyle CHP kurumsal olarak kamu vicdanında mahkum olmuştur.” dedi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ SATIR’IN AÇIKLAMASI 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Mihrimah Belma Satır, “Kamuoyunun Dikkatine;

TBMM de iletişim giderleri konusu gündemde…

İletişim giderleri hususunda Milletvekillerine iki maaş, Grup Başkan Vekillerine, Başkanlık Divanı üyeleri ve Komisyon Başkanlarına sınırsız hak veriliyor.

Bu görevlerde bulunan milletvekillerine görev tanımları ve muhatap oldukları kamu, özel, teşkilat ve bürokrat sayıları nedeniyle daha rahat hareket edebilme amaçlı tanınan ve doğal olarak makul oranlarda kullanılması beklenen bir haktır.

24. Dönemde Grup başkanvekilliği görevinde bulundum. Bu dönem Dilekçe Komisyonu Başkanıyım. Sınırsız kullanma hakkına sahibim.

Bu konuda açıklama yapmayı zül addederim. Çünkü HAK ve ADALET kavramını bilen biriyim. HAKKIN SUİSTİMALİNİN ne anlama geldiğini de bilirim.

Gazeteciler CHP Adana milletvekili sayesinde yaşadığımız çirkin ve kabul edilemez durumdan sonra haber yapmak için sordular… CHP’li vekil tabii ki topu taca atan açıklamaları nedeniyle CHP kurumsal olarak kamu vicdanında mahkum olmuştur. İşte bu nedenle açıklıyorum.

HABERLEŞME GİDERLERİM;

2016 YILI : 9.499 TL

2015 YILI : 8.232 TL

2014 YILI : 6.484 TL

Ben görevimi yaparken ve siyasi çalışmalarımda mektupla değil, yüz yüze görüşüyorum. İnsanlara dokunuyorum. Mektup göndererek devlet parası ile vicdan rahatlatmıyorum…

Bu çalışmalarda her daim yanımda olan teşkilat mensuplarıma çok teşekkür ederim. Vekiliniz emanetinize her türlü sadık… Saygılarımla”

selyus