Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 25 Şubat 2017

AK Parti, referandum startını verdi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylaması tanıtım kampanyasının detayları Ankara Arena Spor Salonu’nda açıklandı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenen, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Kampanya Tanıtım Toplantısı’na katıldı. 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylaması tanıtım kampanyasının detayları Ankara Arena Spor Salonu’nda açıklandı. Programda, ‘Evet diyoruz’, ‘Milyonlarca evet’ ve ‘Evet ile güçlü Türkiye’ şarkıları olmak üzere toplamda 3 şarkı kamuoyuna tanıtıldı.

Yoğun katılın olduğu, partililerin salona sığmadığı ve binlercesinin de dışarıda barkovizyonlardan izlediği toplantıya, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım, Kurucu MKYK Üyeleri, aralarında Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Erol Kaya’nın da bulunduğu AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, MKYK Üyeleri, aralarında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’nın da bulunduğu bakanlar, aralarında Egemen Bağış, Taner Yıldız, Suat Kılıç’ın da bulunduğu eski bakanlar, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Av. Mihrimah Belma Satır, milletvekilleri, eski milletvekilleri, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam, AK Parti Gençlik Kolları Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, Büyükşehir ve İl Belediye Başkanları, İlçe Belediye Başkanları ile İlçe Başkanları ve Türkiye’den 81 vilayetinden gelen teşkilat mensupları katıldı.  

Başbakan Yıldırım, konuşma yapmak üzere kürsüye Ümit Yılmaz’ın seslendirdiği “Evet ile güçlü Türkiye” şarkısının bir kısmını seslendiren 8 yaşındaki Azra Ecemsu Gümüş ile çıktı.

“Size sözümüz var çocuklar, bu ülkenin, bu toprağın çocuklarına ahdimiz var. Gözünüzdeki ışığın azalmasına asla izin vermeyeceğiz, yüreğinizdeki umudun sönmesine rıza göstermeyeceğiz. Sizler, yarınların kahramanları çocuklarımızsınız. Siz ölümsüz çiçeği taşırsınız göğsünüzde. Karanlığın ormanında iman güneşidir gözümüz sevgili çocuklar. Siz hayatsınız, siz umutsunuz, sizler beklediğimiz baharın müjdecisisiniz. Bu baharın müjdesini, muştusunu siz taşıyorsunuz sevgili çocuklar. Sizin bahçenizde büyüyecek imanın güneş yüzlü çocuğu ey çocuklar.” diyen Yıldırım, Necip Fazıl Küsekürek’in, “Çocuk” şiirinden, “Annesi gül koklasa ağzı gül kokacak çocuk. Ağaç içinde ağaç geliştiren tomurcuk.” ve Nazım Hikmet’in, “Dünyayı verelim çocuklara” isimli şiirinden “Dünyayı verelim çocuklara hiç değilse bir günlüğüne. Allı pullu bir balon gibi verelim oynasınlar. Oynasınlar türküler söyleyerek, yıldızların arasında. Dünyayı çocuklara verelim, kocaman bir elma gibi verelim sıcacık bir ekmek somunu gibi. Hiç değilse bir günlüğüne doysunlar.” dizelerini okudu.

Kürsüye beraber çıktığı Ecemsu’ya, “Hani o güzel şarkıda diyorsun ya, çocuklar için, yarınlar için diyorsun ya, aydınlık gelecek için diyorsun ya, Allah’ın izniyle şu muhteşem kadro, yarınları inşa edecek inanmış teşkilat, sana aydınlık Türkiye’yi emanet edecek.” diye seslenen Başbakan Binali Yıldırım, dünyanın bütün çocuklarını selamladı.

AK PARTİ HİÇBİR İŞİ YARIM BIRAKMAZ

Bütçeyi cumhurbaşkanının kurduğu hükümetin verdiğini ancak bütçe hakkının Mecliste bulunduğunu, görüşmeler sonucu bütçe ve kesin hesabın onaylandığını anlatan Yıldırım, onaylanmazsa kriz çıkmayacağını, bir önceki yılın bütçesinin enflasyon oranında artırılacağını, bütçe onaylanınca da yeni bütçenin yürürlüğe gireceğini söyledi.

“Görüyorsunuz her şeye çözüm var, işi ortada bırakmak yok. AK Parti hiçbir işi yarım bırakmaz. Başladığı işi bitirir.” diyen Yıldırım, darbe ürünü olan Askeri İdare Mahkemeleri ve Askeri Yargıtayın da kaldırılacağını ifade etti.

Bunun modern demokrasilerde olamayacağını vurgulayan Başbakan Yıldırım, CHP’nin buna da karşı olduğunun altını çizdi.

Yargıda birlik sağlandığını, askeri mahkemelerin Anayasa Mahkemesine verdiği üyelerin de düştüğünü ve sayının 15 olduğunu aktaran Yıldırım, “Değişiklik bundan ibaret, başka bir şey yok. Bunun üzerine de bir sürü laflar, külliyen tezvirat, külliyen yalan.” dedi.

selyus