Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 26 Mayıs 2016

AK Parti Siyasi ve Hukuk İşleri’nde Hayati Yazıcı dönemi

AK Parti Siyasi ve Hukuk İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Hayati Yazıcı, görevi Mehmet Ali Şahin’den devraldı.

Hayati Yazıcı’nın, parti genel merkezinde düzenlenen devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, toplumsal, sosyal ve siyasi olarak aileye büyük önem verdiklerini vurguladı.

AK Parti çatısı altında siyaset yapan herkesin başarıya odaklandığını dile getiren Yazıcı, “Biz hep birlikte başarıyı sağlamak için el ele vererek, gönül gönüle vererek çalışmalarımızı 14 Ağustos 2001’de başlattık ve bugünlere getirdik. Burada her birimizin imkanları, pozisyonları ölçüsünde katkısı var, desteği var. Bu anlamda bizim siyasi tarzımız Türkiye’de kazanımlar sağlamıştır. Bakın en kısa süreçlerde değişimleri, dönüşümleri hiçbir sorun oluşturmadan, anlayış içerisinde, istişare etmek suretiyle inşa ederek devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Ali Şahin’in deneyimlerine dikkati çeken Yazıcı, “Bugün de ben bu görevi kendilerinden teslim alıyorum. Tecrübe, birikim siyasetin hazinesidir. Ülkeyi yönetirken ihtiyaç duyduğunuz finansmanı nasıl temin ediyorsanız, siyasette de deneyim, birikim hazinedir.” değerlendirmesinde bulundu.

“BU DEĞİŞİMLER BİZE O SÜREÇLERİ BİR KEZ DAHA HATIRLATIYOR”

Görev tesliminin bir nöbet değişimi olduğunu anlatan Yazıcı, “Hedefe varmak için koşarken bayrak yarışında yine bir nöbet değişimi anlamındadır. Tabii ki arkadaşlarımızın deneyimlerinden bu süreçlerde hep faydalanacağız. Biz 14 Ağustos 2001’de yola çıktığımızda partimizin kurucu Genel Başkanı, liderimiz, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte bu ilkeler üzerinden yola çıktık. Bu değişimler bize o süreçleri bir kez daha hatırlatıyor. Hafıza önemlidir. Siz belleğinizdeki o hard diski tazelerseniz, tabii ki sizi ihya eden, size şevk veren, heyecan veren o süreçleri de hatırlar, varsa aksaklıklar, eksiklikler bunları giderirsiniz.” diye konuştu.

Yazıcı, AK Parti’nin davasını, “Türkiye’yi 2023’e taşımak, dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına getirmek, milli geliri 25 bin dolar düzeyine çıkarmak, Türkiye’de aç, açık insan bırakmamak, dolayısıyla kazanımlardan, dengeli ve sosyal adalet ölçüleri içerisinde herkesin yararlanacağı bir zemin oluşturmak” şeklinde ifade etti.

“HİÇBİR MAKAM KİMSENİN TAPULU MALI DEĞİLDİR”

Mehmet Ali Şahin de Yazıcı’nın parti kuruluşunda çok önemli sorumluluklar üstlendiğine dikkati çekerek, “Partimizi kurarken belki de en ağır sorumluluğu kendisi yürütmüştür. Partimizin tüzüğünün hazırlanmasından programının hazırlanmasına kadar… Aynı zamanda bizim ilk teşkilat başkanımızdır. Yeni kurulan bir siyasi partinin Türkiye genelinde teşkilatlanması öyle kolay bir şey değildir. O dönemde bu sorumluluğu üstlenmiş, büyük bir başarıyla belki de AK Parti’mizin bugünlere gelmesinde çok önemli rol oynamış olan bir arkadaşımızdır.” dedi.

Yazıcı ile o dönemleri birlikte yaşadıklarını anımsatan Şahin, “Kendisini bu görevi devretmek benim için de çok anlamlı.” ifadesini kullandı.

Siyasette hiçbir görevin sürekli olmadığına işaret eden Şahin, şöyle konuştu:

“Hiçbir makam kimsenin tapulu malı değildir. Birlikte yola çıktığımız Hayati Bey’in üstlenmiş olduğu sorumluluklara benzer sorumlulukları siyasi hayatımda ben de üstlendim. AK Parti içerisinde her siyasiye nasip olmayan çok önemli görevler şahsıma tevdi edildi. Bunun bahtiyarlığı ve şükrü içerisindeyim. Bunda tabii en önemli pay Cumhurbaşkanı’mız, kurucu Genel Başkanı’mız ve hareketimizin lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleridir. Meclis Başkanlığı gibi çok önemli sorumluluk da kendilerinin önerisiyle ve Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından bu kardeşinize layık görülmüştür. Dolayısıyla siyasette, AK Parti içerisinde hemen hemen birçok görevi yapmış bir kişiyim. Şimdi de Karabük Milletvekili olarak görev yapıyorum, Parlamentoda Hükümetimizin, tabii ki milletimizin hizmetinde olmaya bundan sonra da devam edeceğiz.”

selyus