Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

AK Parti teşkilatlarının kongrelerde beklentileri!

Ali Babacan-Abdullah Gül ikilisi İngiliz ve ABD projesi olduğu için AK Parti’ye zarar vereceğine inanmıyorum ama Ahmet Davutoğlu ve ekibi reisin yapacağı hamlelere bağlı!

Zaten dün Ali Babacan yaptığı konuşmada değil bir parti liderliği parti memurluğunu bile yapabilecek düzeyde değil!

Şunu da unutmamak lazım bu davanın Lideri Recep Tayyip Erdoğan, onları ekibine aldı ve bir yerlere getirdi, onlarda kendilerini fasulyeden zannetti!

Siyasetin ‘S’sinden anlamayan ama en azından kirli işlere buluşmayan Ahmet Davutoğlu için de aynı şeyi söyleyebiliriz ancak onun ekibi partinin köklerinden geldiği için teşkilattan ciddi anlamda götürecekleri olabilir.

Bu arada Ahmet Davutoğlu, bugün bir basın toplantısı yaparak AK Parti’den istifa ettiğini açıkladı ve kuracakları yeni partilerinden bahsetti.

Yeni kongre süreçleriyle ilgili tabi reisimiz işini bilir diyelim de yoğunluğundan dolayı bazen işi etrafındakilere bırakıyor, onlarda da ne adalet ne liyakat olmadığı için tamamen etnik milliyetçilik üzerine hareket ediyorlar ve o zamanda ciddi manada küskünler oluşuyor!

Reisimiz bu sefer işi kimseye bırakmasa belde, ilçe ve illeri oluştursa o zaman Ahmet Davutoğlu ile ekibi partiden yaprak kıpırdatamaz!

Tabi gitmeye çok önceden niyetli olan bir iki bin kişi hariç.  Zaten onlar da hiç durmasın gitsinler!

Şahsi fikrim; Kongreler başlamadan başarısız olanlar, seçim kaybettirenler ve devam edilmeyi düşünülmeyen isimler görevden alınıp yeni getirmeyi düşündükleri isimleri önceden atamaları ve o yeni atananların da ekiplerini kurmaları çok daha doğru olacağını düşünüyorum.

Bu arada yeni atananlar ekiplerini kurarken bütün dengeler dikkate alınmalı…

Daha açıkçası teşkilatın AK Parti yetkililerinden beklentileri belde, ilçe, il başkanları ile bunların ekipleri kurulurken mutlaka adalet, liyakat ve memleket esas alınmalı!

Aksi takdirde 10 milyon üyenin 3 milyonu gider ve yeni kurulacak partilerde kendine yer bulur!

Böyle bir durumda da parti ciddi manada zarar görür.

Yeni yazılarda buluşmak dileğiyle kalın sağlıcakla…

selyus