Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 11 Ocak 2019

AK Parti Ümraniye basınla buluştu

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle bölgede çalışan gazetecilerle kahvaltıda buluştu.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı, her yıl olduğu gibi bu yıl da “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir kahvaltı düzenledi. İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım’ın katıldığı etkinliğe bölgede çalışan yerel gazetelerden gazeteciler katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hasan Can, 15 yıldır bölgede birlikte çalıştığı yerel gazetelerden gazetecilerin toplandığı etkinlikte konuşurken, “Siyaset medyasız olmaz, medya da siyaset olmazsa ne yazacak ne çizecek onu da bilmem. İkisi birlikte yürümek durumunda” ifadelerini kullanarak Gazeteciler Günü’nü kutladı.

“ÜMRANİYE HAKİKATEN ÖNCE KÖYDÜ”

AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım ise gazetecilerin Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, “Ümraniye hakikaten önce köydü. Sonra kasaba oldu. Belediye hizmetlerinin olmadığı bir yerdi. Sonra da büyükşehir olunca 1984 rahmetli Özal’ın belediyecilik anlamında yaptığı devrimlerden sonra hem İstanbul hem Türkiye belediyecilikte hakikaten yeni bir çığır açtı” ifadelerini kullandı.

“AK Parti belediyeciliğinde daha iyi hizmetleri Ümraniye’ye yapmak için gayretimiz olacak”

Düzenlenen kahvaltı dolayısıyla gelen gazetecilere teşekkür eden İsmet Yıldırım, “Ümraniyemizde yerel gazeteci arkadaşlarımızla bir kahvaltılı sohbet toplantısı yaptık. Adaylık nasip işi. Yeni bir kulvara giriyoruz. Yaşımız 58. Ümraniyeliyiz ama özel sektörden sonra işte belediye, KİPTAŞ 20 sene ve şimdi de Ümraniye’de hizmet için adaylığımız var. Ben diğer partili aday arkadaşlara da hayırlı olsun diyorum. Bir yarıştır, yarışın sonunda birisi kazanacaktır. İnşallah AK Parti belediyeciliğinde daha iyi hizmetleri Ümraniye’ye yapmak için gayretimiz olacak. 31 Mart hepimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

“BİR TANE KÜLTÜR MERKEZİ OLMAYAN BU ŞEHRE 450 CİVARINDA İRİLİ UFAKLI KALICI ESER YAPMAK NASİP OLDU”

Başkan Can, “Öncelikle “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nüz kutlu olsun. Biz her sene ilçe başkanlığımızla birlikte bu değerli gününüzü kutladık. Netice itibariyle siyaset ve medya yan yana yürüyen iki kurumdur. İkisi birlikte yürümek durumundadır. Rabbim bize 15 yıl içinde büyüdüğümüz bu şehre hizmet etmeyi nasip etti. Bir tane kültür merkezi olmayan bu şehre 450 civarında irili ufaklı kalıcı eser yapmak nasip oldu. Bütün bunların yanında daha çok mutlu olduğum şeylerden biride kültür sanat adına yaptığımız faaliyetlerdir. Birçok eseri kitaplaştırdık en son İmâm Maturidi’nin Te’vîlâtü’l-Kur’ân adlı eserini Türkçeye çevirmenin mutluluğunu yaşadık. İlim dünyasına İmâm Maturidi’nin eserini kazandırmak nasip oldu” dedi.

“HAYAT DEVAM EDİYORSA HİZMET BİTMEZ”

Başkan Hasan Can, “Sosyal belediyecilik alanında önemli çalışmalara imza attık. Şu anda Türkiye’de 3 tane Sosyal Marketi olan ikinci bir belediye yoktur. Bu Sosyal Marketlerimiz ihtiyaç sahipleri için etinden bulguruna, temizlik ürünlerinden kırtasiye malzemelerine kadar her türlü tüketim maddesi bulunmaktadır. Kentsel dönüşüm noktasında da iyi şeyler yaptık. Ümraniye’mizde 320 bin bağımsız bölüm var ve bunun 210 bin kısmı bizim verdiğimiz ruhsatlarla yapılmıştır yani şehrin yüzde 66’sıını yenilemiş bir belediyeyiz. Hiçbir şekilde kaçak yapıya müsaade etmedik. 2B alanlarında önemli bir başarıyı yakaladığımızı düşünüyorum. Yaptıklarımızın tadına vararak görev yaptık ve bizleri bu göreve getiren değerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım’ın da başarılarının devamı noktasında Rabbim yar ve yardımcısı olsun. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum 15 yıl boyunca sizlerle beraber çalıştık” diye konuştu.

selyus