Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 18 Nisan 2018

AK Parti Üsküdar’da Adem Kaan Pehlivan dönemi resmen başladı

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan, bir önceki dönem İlçe Başkanı Halit Hızır’dan parti mührünü teslim alarak resmen görevine başladı. Bu gelişmeye Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen da eşlik etti.

Başkan Pehlivan, konuşmasının arasında karşılarına çıkacak ilk seçimde 200 bin oy alacaklarının sözünü verdi ve teşkilat mensuplarından da aynı sözü aldı. 

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı’nda devir teslim töreni yapıldı. Teşkilatların yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıya katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan, önceki dönem İlçe Başkanı Halit Hızır, birer konuşma yaptılar.

17 Nisan Salı günü Üsküdar İlçe Başkanlık binasında gerçekleşen törene yeni ve eski yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

“BİZ SEÇİMLERE ALIŞIK BİR PARTİYİZ”

Açılış konuşmasını yapan Halit Hızır, “Zor bir dönemde İlçe Başkanlığı yaptık. Önemli seçimlere girdik ve anlımızın akıyla hepsinin üstesinden geldik. Görevi devraldık ve hemen akabinde 7 Haziran seçimleri için SKM’mizi kurduk. Seçimden sonra SKM’mizi kapatmadan 1 Kasım seçimlerine girdik. Biz seçimlere alışık bir partiyiz. Günü gelir seçimlere gireriz ve partimizin bayrağını en yükseklere taşırız. Ben Kaan Başkanımızı bir kez daha tebrik ediyor, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

“2001 YILINDAN BU YANA TEŞKİLATIMIZA KARŞI BAŞIMI EĞECEK BİR SÖZ SÖYLEMEDİM VE BİR SÖZ DE İŞİTMEDİM”

Daha sonra söz alan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Görev süresince partimize yaraşır ve yakışır davranışlarda bulunan Halit Hızır Başkanımızdan ve ekibinden Allah razı olsun. Değerli teşkilat mensupları Pazar günü çok güzel bir kongre geçirdik. Emeği geçen Halit Başkan ve ekibine, Kaan Başkan ve ekibine, teşkilatımızın tüm kademeleri ile Üsküdar halkımıza çok teşekkür ediyoruz.

Sevgili teşkilat mensupları bizim siyasi anlamda bir rakibimiz yoktur. En büyük rakibimiz kendimiziz. Türkiye’de de parti anlamında rakibimiz yok. Onun için çok çalışmalıyız.

Öte yandan altını çizeceğim bir konuyu siz teşkilat mensuplarımızla paylaşmak istiyorum. En büyük zenginliğimiz başımızın dik olması. Kurucusu olduğum 2001 yılından bu yana teşkilatımıza karşı başımızı eğecek bir söz söylemedim ve bir söz de işitmedim. Rabbime şükürler olsun” dedi.

“SEÇİMLERDE HEDEFİMİZ 200 BİN OY”

Son olarak söz alan AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan, “Kongre başlamadan önce halkımıza seslenen Cumhurbaşkanımızla birlikte otobüsün üstüne çıktık. Orada ne dedi Cumhurbaşkanımız? Ben bu mahallede yaşıyorum. Üsküdarlıyım. Sizin komşunuzum. Ben de Çengelköylüyüm, Üsküdarlıyım. Bir insana önce mahallesi sahip çıkar. Eğer ona mahallesi sahip çıkmıyorsa, ona kimse sahip çıkmaz. Biz Cumhurbaşkanımıza, mahallemizdeki komşumuza, böyle bir dünya liderine kendi mahallesinde sahip çıkacağız.

Onun için önümüzdeki ilk seçimde Üsküdar’da hedefimiz 200 bin oy. Oranlara takılmayalım. Biz ‘bir oy’un peşindeyiz. Üsküdar teşkilatı olarak 200 bin oy alacağız. Söz mü? Halit başkanımıza ve ekibine emeklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Üsküdar Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Esat Kalay ve Tercüman Haber Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Nimet Kartal ile birlikte devir teslimin hemen akabinde sıcağı sıcağına Üsküdar İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan’ı tebrik ederek başarılar diledik.

selyus