Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 24 Ağustos 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ezanlarımızı susturamayacaksınız”

“Devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vuramayacaksınız. Bin yıldır yürüdüğümüz bu yoldan bizi geri döndüremeyeceksiniz. Ülkemizi hedeflerinden vazgeçiremeyeceksiniz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkine Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki atama ve kura töreninde yaptığı konuşmada, “Devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vuramayacaksınız. Bin yıldır yürüdüğümüz bu yoldan bizi geri döndüremeyeceksiniz. Ülkemizi hedeflerinden vazgeçiremeyeceksiniz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de sahneye konulmaya çalışan oyuna, oldu bittiye asla rıza göstermeyeceğinin altını çizdi ve konuşmasına şöyle devam etti: “Gerekirse meseleye bir bilfiil el koymak da dahil tüm imkanlarımızı kullanarak Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumakta, bu ülkenin kendi halkının iradesiyle yönetilmesini sağlamakta kararlıyız. Bırakalım da Suriye’nin yönetilmesine Suriye halkı karar versin, kiminle yöneteceğine Suriye halkı karar versin, dışarıdan birileri değil. Ama buna dahi tahammül edemiyorlar. PKK’sından YPG’sine, DAEŞ’inden FETÖ’süne kadar tüm terör örgütlerini üzerimize salanlar, artık bu oyunun deşifre olduğunu görmelidirler. 15 Temmuz darbe girişimi, bölücü örgütün eylemleri, Gaziantep saldırısı da dahil olmak üzere, son dönemde yoğunlaşan terör olaylarıyla verilmek istenen mesaja cevabımızı her fırsatta tekrarlıyoruz, burada tekraren ifade ediyorum: Devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vuramayacaksınız. Bin yıldır yürüdüğümüz bu yoldan bizi geri döndüremeyeceksiniz. Ülkemizi hedeflerinden vazgeçiremeyeceksiniz. Onun için ne diyoruz? Tek millet diyoruz, tek bayrak diyoruz, tek vatan diyoruz, tek devlet diyoruz. Böyle yürüyeceğiz bu yolda. Bunlar sanıyorlar ki her saldırıda biz biraz daha zayıflıyoruz. Hayır, tam aksine her saldırıda biz daha güçleniyoruz.” diye konuştu.

selyus